Barcsi mester készítette az Év Tetőjét

Nívódíjas lett egy pécsi családi házon végzett munkájáért Kótai Róbert. A szépen kivitelezett, összetett tetőforma 2024-ben elnyerte az Év Tetője címet.

 

Az Épületszigetelők, Tetőfedők, Bádogosok és Ácsok Magyarországi Szövetsége (ÉMSZ) az idei évben is kiírta szakmai pályázatát, melyen a barcsi Kótai Ferenc már számos elismerést ért el. Az idei évben a fia, Kótai Róbert pályázott, és a legremekebb munkák közé sorolták annak a nem szokványos anyagfelhasználású, új építésű családi háznak a tetőfedését, melyet természetközi anyagfelhasználás jellemez, s mely csodálatosan illeszkedik a Mecsek oldal környezetébe.
A Nívódíj Pályázat Ünnepélyes díjátadóját   2024. május 25-én rendezték meg a BME „K” Épület Aulájában. Urbanics János, az ÉMSZ elnöke és Dr. Takács Lajos a BME Épületszerkezettani Tanszék tanszékvezető egyetemi docens köszöntötte a vendégeket, majd Dr. Kakasy László, az ÉV TETŐJE Nívódíj Pályázat Zsűribizottságának vezetője értékelte a munkákat. A nap fénypontja a Nívódíjak átadása volt. Az ÉMSZ Év tetője Nívódíj  Arany kalapács vándordíj magastető szekcióban, egy pécsi családiházon végzett munkájáért, Kótai Róbertet díjazta a zsűri. A méltatás során elhangzott, hogy
az összetett tetőforma szépen kivitelezett, hagyománytisztelő, nagyban hozzájárul az épület megkapó látványához. Hagyományos ácsszerkezettel fenyő és tölgy fűrészelt faanyagból készült. A tetőfedés kettős kerámia fedés, a tetősíkok egyenesek, jól kidolgozottak, akárcsak a bádogozás, és a vízelvezetés. Az épület esztétikai élménye kimagasló.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Jubileumi Koncert - 50 éves a Barcsi Városi Fúvószenekar

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!