Barcsiak is „megúszták” – Balaton-átúszás 2024

Több mint 11 ezren vettek részt a szombatról vasárnapra halasztott 42. Lidl Balaton-átúszáson, közülük nyolcan képviselték Barcs városát. 

A szervezők tájékoztatása szerint a szombati rossz időnek nyoma sem volt vasárnap kora reggel, és Révfülöpön, a rajt helyszínén kiváló körülmények között indult az átúszás, ugyanakkor később a vártnál jobban megélénkült a délnyugati szél, felerősödött a hullámzás, emiatt biztonsági okokból egy időre a rajtot is leállították, de a kényszerszünet után folytatódhatott az esemény.
A viadalon a Révfülöp és a balatonboglári Platán strand közötti 5,2 kilométeres távra elsőként, reggel hétkor, profi sportolók, a junior nyíltvízi úszó-válogatott egy csoportja startolt el, közülük leghamarabb Barabás Imre és Hartmann Máté érte el a déli partot másodpercre azonos, 1:01:54 órás eredménnyel, a nőknél Juhász Janka kétszeres magyar bajnok úszó 1:04:15 órás idővel győzött.
A mezőny nagy részét ugyanakkor nem a profik, hanem a szabadidő-sportolók alkották. Magyarország 1100 településről, illetve összesen 51 országból érkeztek úszni vágyók Révfülöpre. 
A barcsi triatlonisták közül négyen, Szabó Zalán, Markó Zsófia, Bozsó Szonja, valamint Bagó Hanna teljesítették az 5,2 km-es távot. Továbbá városunk képviseletében Széll Boldizsár, Krisztián Dániel, Varga Attila és Hergyó László „úszták meg” az idei évben a Balatont.
A résztvevők között többségben voltak a férfiak (60-40 százalék), viszont a féltávú úszásnak több nő vágott neki (53-47). A legidősebb induló egy 84 éves férfi volt, miközben csaknem minden tizedik úszó 18 évesnél fiatalabb, köztük sok általános iskolás gyerek. 1979 óta összesen már több mint 235 ezren úszták át a Balatont.

Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Jubileumi Koncert - 50 éves a Barcsi Városi Fúvószenekar

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!