Barcson járt a Gasztroangyal
Tárcsán és roston sült vaddisznó csülök, valamint horvát szirom kalács készült a Gasztroangyal barcsi forgatásának második napján. A Kárpát-medence legszebb helyeit és legjellegzetesebb ételeit bemutató televíziós produkció két napra Barcsra költözött.
Az első napon a fürdő területén parázson sült halételek készültek, a nemzeti park drávaszentesi központjában libapörkölt, a második napon pedig újabb két helyszínen két étel került be a műsorba. A vadászhölgyek a 9-es tónál vaddisznó csülköt sütöttek tárcsán, roston gombával. Ehhez az ételhez a sárga gévagombát, vagy ahogy itt hívják „gíva”gombát, Borbás Marcsi műsorvezető szedte, miközben a darányi betyárral járta az ősborókást. A nap zárásaként pedig a helyi hagyományőrzők segítségével elkészítették a jellegzetes horvát sós-túrós, vagy más nevén a szirom kalácsot.
Műsorajánló
Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!
Képújság
Legfrissebb hirdetéseink!