Csökkentek a regisztrált bűnesetek térségünkben

A Barcsi Rendőrkapitányságon regisztrált bűncselekmények száma 2023-ban 308-ra csökkent az előző évi 388-hoz képest. Ez a teljes illetékességi területet jelenti, de Barcs városban is csökkenés tapasztalható, 188-ról 146-ra. Többek között ez is szerepel az előző évi rendőrségi beszámolóban.

Barcs város 2023. évi közrendjének és közbiztonságának helyzetéről áprilisi ülésén hallgatott meg tájékoztatót a település képviselő testülete.
A bűncselekmények számának csökkenésével párhuzamosan csökkentek a közterületen elkövetett, vagy a kiemelten kezelt esetek is. Ez utóbbiak száma 2023-ban: 81. Volt köztük testi sértés, garázdaság, kábítószerrel való visszaélés, lopás, lakásbetörés, rongálás, kifosztás. Itt a nyomozáseredményesség 79,9%-os, a közterületen elkövetett, regisztrált bűncselekmények esetében pedig 91,9%-os. A nyomozáseredményesség a lopások esetében a legalacsonyabb, 66,7%-os, beleértve a betöréses lopásokat is. 
Bírósági hatáskörbe tartozó szabálysértések esetében leggyakrabban tulajdon elleni szabálysértés, engedélynélküli vezetés, rendzavarás és valótlan bejelentés miatt indult eljárás. Itt az eredményességi mutató 70,21%, a bolti lopásoknál 100%. Az elzárással is büntethető szabálysértések esetében pedig 82,87%.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Ének, zene, tánc, grafika és kézművesség egy helyen

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!