Disznóöléssel készülnek a júliusi barcsi romanapra
Július 10-én az esti órákban vágják a Barcsi Romanap rendezvényére a disznót. A hagyományos disznóölésen készítik elő a 14-i Romanap főzőcsapatainak alapanyagait is.
Tatai Ferenc, a rendezvényt szervező Barcsi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke elmondta: a köröm- és csülökpörkölt mellett töltött káposztával, különféle lecsóételekkel, babgulyással is készülnek a csapatok. Megkötés nincs, de a szervezők örülnek, ha a baráti társaságok a roma hagyományokhoz köthető ételeket készítenek, de ez nem feltétel. A főzőversenyre nevezni az RNÖ-nél és a Szegedi Tibor Közösségi Házban lehet július 10-ig. A vendégek számára készítik a hagyományos punyát, azaz cigánykenyeret is.
2018. július 06.
Műsorajánló
Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!
Gróf Széchényi Ferenc leszármazottja a HÍD Televízióban
Képújság
Legfrissebb hirdetéseink!