Drávai élővilág bemutatás - egyedi élményekkel

A hónap utolsó napján előadás várja az érdeklődőket, a hónap első napjaiban megnyílott Mobilitási Központban, a barcsi kikötőben. A téma a Dráva élővilága, előadó Selyem József, erdőmérnök-tanár.
 

A szakember a BarcsMédia megkeresésére elmondta, az óriási feketenyártól a kis csérig sok mindenről lesz szó. Megtudtuk, hogy a Drávai értékek sorát magával a folyóval, mint értékkel nyitja. Beszél a folyó tulajdonságairól, történetéről, a forrástól a szabályozásig, annak maradványairól a holtágakról is. A Dráva történetét valamint az élővilágáról elhangzottakat saját fotóival teszi még élvezetesebbé. Növények, állatok, tájak, érdekességek és saját élmények hangzanak el 2024. május 31-én egy élménydús és látványos előadáson a Mobilitási Központban.
Azonban nem csak a nyitóelőadáson, hanem a szeptemberi zárás alkalmával is találkozhatunk a szakemberrel, akkor a környéken fellelhető gombák kapják a főszerepet, és a felismerhetőség mellett a megkülönböztethetőség is. Vagyis hasznos ismeretekhez juthatunk az egymáshoz nagyon hasonló gombák esetében arról, melyik az ehető, és melyik a mérgező.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Terasz – "Benn a bárány, kinn a farkas"

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!