Dupla ünnep a barcsi egészségügyben

2024. június 29. kettős ünnepet jelentett a Barcsi Kistérségi Járóbetegellátó Intézmény életében.  Barcs Város Napja alkalmából rendezett ünnepségen városi szintű elismerést kapott az intézmény kollektívája, este pedig Semmelweis-napi rendezvényt tartottak, újabb elismerések átadásával. 1992 óta, minden év július 1., Semmelweis Ignác születésnapja egyben a magyar egészségügy napja is. Köszöntjük az egészségügyi dolgozókat és kifejezzük feléjük hálánkat. Barcson a megemlékezésen, és a közös ünneplés alkalmával négy személy vehetett át helyi szintű elismerést. Dr. Fenyvesi Dóra, Knollné Felber Mária valamint két nyugdíjba vonuló, Lenczl Izabella és Horváthné Zarka Edit.

 

Knollné Felber Mária 1982-ben szerzett egészségügyi szakképesítést, majd 1985-ben elvégezte az Egészségügyi Főiskolán a védőnőképző szakot, 1996-ban pedig a szegedi egészségügyi főiskolán másoddiplomát szerzett, családgondozó szakvédőnő posztgraduális képzésén.

Kétújfaluban kezdett el körzeti védőnőként dolgozni, 2001. május 01-vel került Barcsra, és 2019-ben átvette az iskola védőnői feladatokat. megbízható, lelkiismeretes munkával segíti a diákokat az egészséges életmód kialakításában és az egészség megőrzésében. Számos felvilágosító oktatást és kötetlen beszélgetést szervez a barcsi középiskolákban. Ezen túl, szabadidejében, a rendelőintézet munkájában is részt vesz.

Dr. Fenyvesi Dóra, radiológus szakorvosként 2012-ben, közreműködőként kezdett dolgozni a barcsi intézményben. 2023. január 1-től egészségügyi szolgálati jogviszonyban látja el feladatát.

Ezen munkakör hatalmas figyelem és felelősség mellett emberi humánumot, empátiát igénylő feladat, amit körültekintően old meg.

Munkáját precízen, pontosan a betegek nagy megelégedettségével végzi.

Lenczl Izabella 1983. augusztus 1-vel kezdte a pályát a Nagyatádi Kórházban, mint gyakorló ápolónő, 1985. február 01-től a Barcsi Rendelőintézetbe került felvételre asszisztensi munkakörbe.

1988-ban pszichiátriai ápoló és szakgondozó képesítést szerzett. Az 1989-ben induló Pszichiátriai Gondozóban a pszichiátriai feladatokat Ő látta el, majd 1992-től ismét asszisztensként tevékenykedett. 2006. május 22-ig a Tüdőgondozóban kamatoztatta tudását, azóta a Belgyógyászati szakrendelésen látja el az asszisztensi feladatokat.

2005-ben Semmelweis napi elismerésben részesült, 2010-ben elnyerte az év asszisztense címet. 2023. augusztusában a nők 40 éves nyugdíjba vonulási lehetőségével élt, de kérte munkájának folytatását csökkentett munkaidőben. Az Intézményben töltött 39 év munkáját megköszönve kapta most az emlékmedált.

Horváthné Zarka Editet kevesebben ismerik Barcson, 2021.07.14 -én kezdett itt dolgozni, fizioterápiás szakasszisztensi munkakörben.

Ő 1984-ben szerzett általános ápoló és általános asszisztensi képesítést, és a Nagyatádi Kórházban kezdett dolgozni. Az évek során tovább képezte magát és 1987-ben fizioterápiás asszisztensi képesítést, majd 2015-ben fizioterápiás szakasszisztensi képesítést szerzett. Munkáját  ott is és Barcson is lelkiismeretesen, a betegek iránti elkötelezettséggel végezte.

Saját döntése és 40 munkában töltött év után ez év június 07 napjával nyugdíjba vonult.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Jubileumi Koncert - 50 éves a Barcsi Városi Fúvószenekar

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!