EgészségAblak segít a várakozási idők csökkentésében

Egyre több szakrendelés érhető el, igaz, az időpontfoglalóval bővült EgészségAblakon keresztül, többek között erről is beszélt szerkesztőségünk vendégeként dr. Kisimre László, a Barcsi Kistérségi Járóbetegellátó Központ igazgatója. A Terasz című műsor vendégeként, mint a Barcs Városért Díj-ban részesült rendelői kollektíva tagja és vezetője vett részt az igazgató-főorvos. A beszélgetés hamarosan látható a HÍD Televízióban.

A főorvos úgy fogalmazott, hogy az új időpontfoglalási lehetőség segít a betegeknek eljutni azokba a szakrendelőkbe, ahol van szabad kapacitás, vagyis segít a várakozási idő csökkentésében. Az utazási idő azonban megnövekedhet. Ugyanakkor Barcson alig pár hetes listák vannak jelenleg.
2024. július 9-én, a kormányinfón, a kormányszóvivő jelentette be, hogy július elsején elindult az Egészségablak kapcsán elmondta, ez egy országos egységes digitális időpontfoglaló rendszer, ami fokozatos bevezetéssel segít a járóbeteg szakrendelésekre időpontot foglalni. Eddig országszerte 4143 szakrendelés kezdte meg az időpontok közzétételét, de hónapról hónapra bővül majd azon szakrendelők és szakrendelések listája, ahol már így is be lehet jelentkezni. Ettől még továbbra is lehet majd személyesen vagy telefonon is időpontot foglalni a szakrendelésekre.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Jubileumi Koncert - 50 éves a Barcsi Városi Fúvószenekar

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!