Egy fokozattal feljebb kapcsolt idén a SOMBA Bikers M.B.T. az általuk rendezett Motoros Családi Napon

Újabb jól sikerült Motoros Családi Napot tudhatunk magunk mögött. Közel 600 vendég és 200 motor szerepelt a nap mérlegén, no meg kegyes időjárás és fergeteges hangulat, mondta el szerkesztőségünknek a rendező csapat tagja, Kakrik Richárd.

2024. május 18-án rendezték meg a barcsi Szabadidőközpontban a II. SOMBA Bikers M.B.T. Motoros Családi Napot. A helyi szervezésnek köszönhetően még többen érkeztek, mint az előző évben. Somogy és Zala Vármegye motoros klubjai megmondják ugyan hány fővel érkeznek, és a Facebookon is többen jelzik részvételi szándékukat, de ettől még nem lehet tudni pontosan hányan érkeznek. Tavaly 170, idén már közel 200 motor robogott végig a városon, a Nagyhíd – Bajcsy - Csillag körforgalom – Erkel - Mező - Szentesi – Deák utcák érintésével, majd tért vissza a Bajcsy és Nagyhíd utcákon a Szabadidőközpontba.
Nem csak a felvonulást követő koncertsorozatra érkeztek nézők, hallgatók, vendégek, hanem már délután három órára megtelt a park. A Detonic nyitotta a sort majd jött a Bad Ferro, a Vasmacska zenekar, és a Határvidék zárásként. A két első koncert között a szigetvári Bátor Zoltán a Stunt Rider Show során forró hangulatot varázsolt mutatványaival. A sportoló 2012-ben Div.II. kategóriában országos bajnok lett, azóta profiként vesz részt a versenyeken, az elmúlt években, sorozatban kategóriája harmadik legjobbja volt.

A délután folyamán, családi nap lévén szórakozási lehetőség várta a piciket is, az előző évhez képest kibővített kínálattal, több ugrálóvárral, folyamatos körhintával, rodeó-bikával, a nagyokat pedig többek között motor szépségverseny és hangnyomás mérés. A leghangosabb motor egy 1000 ccm Kawasaki Ninja lett, 135 decibellel, a leghalkabb pedig egy 50 ccm Aprilia motor 89 decibellel. A szépségverseny nyertese pedig egy BMW F GS 750 Adventure lett.

Kakrik Richard azt is elmondta szerkesztőségünknek, hogy ebben az évben a barcsi volt a második nagy találkozó. Az elmúlt hónapban Somogy és Zala motorosai jótékonysági rendezvényén, Nagyrádán, Elek Alíz számára gyűjtöttek. Most családi napot ültek, lazítottak Horvátországból, a határmenti településekről érkezett motorostársakkal együtt, majd a hétvégén már újra Zalában találkoznak, ahol a Zalai76 ME 15 éves évfordulóját ülik meg.
A népes motoros gárda egy része csak vasárnap tért haza, negyven sátorban pihentek nálunk vendégek, és a városi szálláshelyek is megteltek. A rendezők, résztvevők és a vendégek is jól érezték magukat, és nagyon jónak értékelték a családi napot, sőt a biztonsági szolgálat is csak kulturált viselkedésről tudott beszámolni.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Jubileumi Koncert - 50 éves a Barcsi Városi Fúvószenekar

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!