Egyelőre még tilos a Drávában fürdeni

Hiába a kánikula, hiába jó a vízhőfok és vízminőség, hiába vágyunk a folyóba, továbbra sem lehet fürdeni a Drávában a szabadstrand területén sem. Több mint egy méterrel magasabb a víz a biztonságosnál.

Szabálysértést követ el, aki a fürdeni tilos tábla ellenére vízbe merészkedik a barcsi hídtól keletre kialakított szabadstrand területén. Napozni, sétálni, az árnyékban pihenni, szárazföldi sportot űzni szabad, csak fürdeni nem. Jelenleg +58 cm a vízszint, és -70 cm-re lenne szükség.
Az elmúlt évtizedekben már megszokták a barcsiak, hogy július elsejétől nyit a szabadstrand, ez most sincs másként, viszont azt is tudták, hogy csak alacsony víz esetén használható fürdésre a drávai szakasz, és ez sincs másként. Vagyis hiába a csodálatos környezet, hiába 23 fokos a Dráva, és hiába a hőségriasztás, a Drávában egyelőre nem lehet hűsölni. Illetve nem szabad. A szabályok tiltják. Mint ahogy azt is tiltják a szabályok, hogy kutyát fürdessenek a szabadstrand vizében, vagy sétáltassanak a területén. Természetesen ez utóbbi tiltás nem vonatkozik a sétányra, vagy a büfé használatra, csak kimondottan a strandolók zavarására, vagy egészségük kockáztatására. Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat előírása értelmében.
Kánikula ide vagy oda, a partot lehet használni, de hivatalosan még az emberek sem fürödhetnek. A szabályok betartását a működtetők, és a rendőrség is ellenőrzi.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Jubileumi Koncert - 50 éves a Barcsi Városi Fúvószenekar

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!