Elbírálták az önkéntes tűzoltó egyesületek pályázatát

Főigazgatói döntés alapján 2024-ben ismét hatszáz millió forint összértékű támogatást oszthat szét a katasztrófavédelem a Magyarországon működő önkéntes tűzoltó egyesületek között a központi költségvetés fejezeti kezelésű előirányzata terhére. 

Az önkéntes tűzoltó egyesületek részére kiírt pályázatra az idei évben huszonkilenc somogyi egyesület nyújtott be pályázatot összesen csaknem 23 millió forint értékben. Sikeres pályázók között megtalálhatóak a barcsi kistérség egyesületei is. A Szuloki Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a kastélyosdombói Kastélykert Egyesület, akik 250 ezer forint támogatást nyertek.

A támogatás egyebek mellett működési költségekre, gépjármű- és szertárfelújításra fordítható, valamint segítségével különféle tűzoltóeszközökhöz és felszerelésekhez juthatnak. Természetbeni támogatásként tűzoltó szakfelszereléseket és EDR rádiókat vehetnek majd át a nyertesek.

A bíráló bizottság munkájában a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság munkatársai mellett a Magyar Tűzoltó Szövetség által delegált tagok is részt vettek.

A bizottság tagjai a pályázati keretösszeg felosztásának alapelveivel egyhangúan egyetértettek.

Fotó: illusztráció 

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Jubileumi Koncert - 50 éves a Barcsi Városi Fúvószenekar

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!