Esküt tettek a barcsi szavazat számlálók

Barcs Város Képviselő testülete novemberi ülésén a választási eljárásról szóló törvény alapján megválasztotta a 2024-es választásokhoz kapcsolódóan a helyi választási bizottság tagjait és póttagjait. A bizottság tagjai dr. Banna Zoltán (elnök), Csonka Zoltán (elnök-helyettes), dr. Lengyeltóti Zsuzsa (tag), és póttagok Bakó Józsefné, Benedek Imre.

A választási bizottságok, mint a választások törvényességének elsődleges garanciális szereplői, olyan testületek, melyek biztosítják a választási jogszabályok érvényesülését, kiemelt figyelmet fordítva a függetlenség és a pártatlanság követelményeinek érvényre juttatására.

A választás tisztaságát és gördülékeny lebonyolítását garantáló szavazatszámláló bizottságok létszámának kiegészítése érdekében májusban megválasztott megbízott, valamint a jelenlegi választásra delegált tagok 2024. június 4-én, délután tettek esküt. Koós Csaba polgármester úr előtt, valamint a város címzetes főjegyzője, egyben Helyi Választási Iroda vezetője, Balázsné dr. Vástyán Krisztina jelenlétében.

A Szavazatszámláló Bizottságok tagjai vállalták, hogy a szavazás napján lebonyolítják a szavazást, és az adott szavazókörben ügyelnek a szabályok betartására. A tagok névsora és a választással kapcsolatos tájékoztatók Barcs város honlapján érhetők el, a tagok névsora pedig a következő linken: http://barcs.hu/images/Hirdetm%C3%A9ny-%20SZSZB.tagok-2024.pdf

A szavazóhelyiségek 2024. június 9-én, vasárnap reggel 6 órakor nyitnak.

Egy fontos változás történt a szavazóhelyiségek tekintetében, a 8. számú választókerület polgárai a Drv. Üzemvezetőség (Bimbó utca) helyett az Arany János Általános Iskolában (Hősök tere 6.) adhatják le szavazataikat. (A választási értesítő már ezt a címet tartalmazta)

Az Alaptörvény tizenegyedik módosítása értelmében 2024-től az Európa Parlamenti választással egy időben kell megtartani az önkormányzati választásokat Magyarországon. Ezért a szavazás napján történik a 2024-es magyarországi önkormányzati választás is. A képviselőket és polgármestereket az alaptörvény értelmében várhatóan 4,5 évre (2024 őszétől 2029 tavaszáig) választják. A 2024-es európai parlamenti választás Magyarországon az ötödik ilyen jellegű voksolás az ország történetében.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Jubileumi Koncert - 50 éves a Barcsi Városi Fúvószenekar

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!