Ismét dobogóra állt Alexa

A Dráva Úszó-és Szabadidősport Egyesület ismét képviselte magát Aranyi Alexa személyében a Magyar Speciális Olimpia Szövetség által rendezett Országos Úszó Bajnokságon. Az ifjú hölgy arany és bronz éremmel tért haza.

A Monoron rendezett versenyről a szövetség és a barcsi egyesület is beszámolt. Alexa 25 m háton 1. ,25 m gyorson 3., és 25 m mellen 1.helyezést ért el. Ezen kívül 4x25 m gyors váltóban a Nyíregyházi ViniBike egyesület úszóival is a dobogó első fokára állhatott. A díjat Wladár Sándor a Magyar Úszó Szövetség elnöke adta át.
Mint arról az őszi versenyidőszakban mi is tájékoztattunk, két barcsi diák indult a Magyar Speciális Olimpia Szövetség által rendezett Országos úszó versenyen Százhalombattán. A Szivárvány EGYMI két tanulója Aranyi Alexa és Szabó Botond is lehetőséget kapott az idei évben országos megmérettetésre. Botond Nagyatádon lakik, kiskora óta ott is úszik, a barcsi Aranyi Alexa is óvodás korában ismerkedett meg az úszással, azóta is Tarlós Dorina a edzője.
A barcsi egyesület elnöke, Némethné Bojtor Beáta akkor megkeresésünkre elmondta, hogy a sérült gyermekeknek nincs diákolimpiájuk, paralimpiára pedig csak a Magyar Úszó Szövetség tagjaként lehet delegációt szerezni. Ám miután az ottani tagság nagyon költséges, a barcsi klub csak amatőr versenyen tud indulni. Speciális versenyekre eljutni sem könnyű, szülői támogatás és segítség nélkül az sem menne, mint ahogy az eredmények sem jönnének ezek nélkül. Ez egy igazi csapat munka.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Jubileumi Koncert - 50 éves a Barcsi Városi Fúvószenekar

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!