Itt az ideje ellenőrizni az árkok vízáteresztő képességét

A többnapos esőzést követően érdemes ellenőrizni a csatornák és árkok átjárhatóságát, mivel ezek feliszapolódhattak, a víz útjába kerülő hordalék miatt pedig a vízáteresztő képességük jelentősen lecsökkenhet. 

Az elmúlt napokban lehullott csapadék próbára tette a vízelvezető árkokat, sok helyen feliszapolódtak, vagy a lombhullás után eltömődtek a falevelektől, faágaktól. 

Mivel az esős időszak még nem ért véget, elengedhetetlen, hogy az árkok és átereszek be tudják tölteni funkciójukat. 

Az ingatlanok gondos gazdái minden egyes vihart követően szemrevételezik az árkokat, mert tudják, ez az ő feladatuk. (Az ingatlanok és közterületek tisztán tartását szabályozó 1/1986. (II. 21.) ÉVM-EüM együttes rendelet szerint a tulajdonos köteles gondoskodni a járdaszakasz melletti nyílt árok tisztán tartásáról, a csapadékvíz zavartalan lefolyását akadályozó anyagok és más hulladékok eltávolításáról.)

A Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság arra bíztatja a családi házak tulajdonosait, hogy még idejében győződjenek meg róla, hogy szükség van-e a vízelvezetők karbantartására! 

A víz útjába kerülő bármilyen akadály (pl.: a partoldal elburjánzott növényzete, szemét és az egyéb hordalék) ugyanis meggátolja a víz elfolyását, vagy felduzzasztja azt. Így az Ön otthonában is kárt tehet a víz. A házak felázhatnak, veszélybe kerülhet azok állaga. Ne kockáztasson!

Forrás: Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Fotó: illusztráció

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Terasz - Horváth Gábor

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!