Ízletes halászlevek és halkészítmények a VII. Nemzetközi Drávamenti Halfőzőversenyen
Hetedik alkalommal rendezték meg Barcson, a Nemzetközi Drávamenti Halfőzőversenyt, melynek ezúttal a Drávai Kikötő Sétány adott otthon. Ízletes halászlevek és halkészítmények, különleges fogások és összetevők adtak feladatot a zsűrinek. Az idei versenyre összesen 17 csapat nevezett.
Két kategóriát hirdettek meg a rendezők. Az Al-Duna-Dráva kategória a már haladó szintű csapatoknak adott arra lehetőséget, hogy megmutassák milyen az igazi, nagykönyv által megírt és a kategóriához mért halászlé. A Halkedvelők kategória az amatőröké volt, a maguk saját kis praktikájával, technikai fogásával, szájízével készített hal-levekkel, esetekben halkészítményekkel. A zsűri tagjai ezúttal is a Bajai Halászléfőző Bajnokok Egyesületének tagjaiból állt, akik nem először vettek részt, mint zsűri a Drávai Halfőzőversenyen. Farkas Attila, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetségének oszlopos zsűritagja, Lovrity Ferenc, a Népi Sütő-Főző Hagyományőrzők Mestere és Halfőző Bajnok és Ádám Péter, mint a Bajai Örökös Halfőző Bajnok és ezen versenyen, mint a zsűri elnöke, ezúttal is nehéz feladatot kaptak: megtalálni a legízletesebb, legkomplexebb és legjobban elkészített halászlevet. A Barcsi Turisztikai, Gasztronómiai és Kulturális Egyesület két különdíjat is szétosztott a versenyzők között, amiből az egyik a legfiatalabb halfőzőhöz, a másik pedig a legegységesebb csapathoz került. Az egyesület különdíjai mellett a Barcs és Térsége Vállakozók Egyesülete, a Dráva Coop Zrt. és Rideg Gábor felajánlásai is gazdára találtak. Ádám Péter, a zsűri elnöke szerkesztőségünk megkeresésére elmondta: az idei zsűrizés nagyon hálás feladat volt számukra, hiszen valóban kiváló halászleveket kóstolhattak. A nevezett csapatok 80 %-ának munkája szinte kifogástalan volt, ízletes, megfelelő állagú és sűrűségű, jól fűszerezett. Elmondása szerint a kikötő is remek helyszín volt, a Dráva közelsége és látványa ezúttal is jó hangulatot adott a rendezvénynek. Örömmel vette észre, hogy több visszatérő csapat is volt, illetve, hogy sok volt a baráti, családi csapat, továbbá örvendetes volt még, hogy több szervezet is képviseltette magát.
Halkedvelők Kategória: I. Helyezett: Halimádók II. Helyezett: Aktív Ablak III. Helyezett: Barcs és Vidéke Horgász Egyesület
Al-Duna Dráva Kategória: I. Helyezett: Munk Erik II. Helyezett: Laskói Ifjúsági Egyesület III. Iván és Mamája.
A Barcsi Turisztikai, Gasztronómiai és Kulturális Egyesület különdíjai: Legegységesebb csapat: Rideg Gábor csapata.
A legfiatalabb halászléfőző: Szabó Lujza – 19 hónapos versenyző.
Barcs és Térsége Vállakozói Egyesület, a Dráva Coop Zrt. és Rideg Gábor felajánlásait nyerték: Őrláng Egyesület és Barcs és Vidéke Horgászegyesület
Műsorajánló
Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!
Képújság
Legfrissebb hirdetéseink!