A járás hét településén kihívó nélkül marad a polgármester?

Május 6-ig még bárki kikérheti az ajánlóíveket az idei önkormányzati választásokra (is). Ez az utolsó határnap, amikor a nyilvántartásba vételüket kérhetik a polgármester- és képviselőjelöltek. Ha maradnak a jelenlegi számok, akkor a járás 25 településének közel egyharmadában nem lesz kihívója az egyetlen polgármesterjelöltnek. Darány, Drávatamási, Homokszentgyörgy, Kastélyosdombó, Lad, Potony, Rinyaújnép egy-egy polgármesterjelöltre szavazhat, ha marad a mostani statisztika.

Barcson eddig két polgármesterségért indulóval számolhatnak, közülük egyet, a jelenleg regnáló Koós Csabát (Fidesz-KDNP) már nyilvántartásba vette a Helyi Választási Bizottság. Idén is Anderné Röszler Erika lesz a kihívó, aki legutóbb BÉKE-Jobbik-DSE-MMM-LMP-Momentum színekben indult a székért, ezúttal új szervezettel, a Barcsért Egyesülettel méretteti meg magát.  

Babócsán, Istvándiban és Lakócsán egyaránt 4-4 jelöltből választhatnak várhatóan polgármestert a falu élére, három jelölt lehet Bolhón, Csokonyavisontán, Heresznyén, Kálmáncsán, és Szulokban. Eddig két-két aspiráns kérte ki az ajánlóíveket Barcson, Bélaváron, Drávagárdonyban, Komlósdon, Patosfán, Péterhidán, Rinyaújlakon, Somogyaracson, Tótújfaluban és Vízváron. 

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Ének, zene, tánc, grafika és kézművesség egy helyen

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!