Játékos olvasásnépszerűsítés

Felolvasás, önismereti tréning, állatsimogató, és várlátogatás is szerepelt a barcsi olvasótáborban. A több évtizedes hagyományokkal rendelkező nyári program 20 főnek biztosított egyhetes tartalmas időtöltést.

Elsőstől a hetedikesig, mindenki jól érezte magát a Barcsi Városi Könyvtár Olvasótáborában, vagyis ismét nagyon sikeres, és program-gazdag volt a közösen töltött hét. Gurdánné Sebeszta Szilvia, a gyermekkönyvtár vezetője szerkesztőségünknek elmondta: könyves programok és kirándulások szerepeltek a kínálatban. Elsődleges cél az olvasás szeretetére, és a könyvtár használatra nevelés, ezért természetesen ezt célozták a foglalkozások is. Korcsoportonként könyvajánlókat tartottak, hol felolvasás, hol egymásnak ajánlás zajlott, majd az adott írás kapcsán játékok következtek. Hangsúlyt kapott az önismeret is, ehhez is társultak játékok, valamint a társismerethez, de könyves játékok még VR szemüvegek nyújtotta élményekkel is bővültek. A csapatépítést a kirándulások is erősítették. Elsőként Darányban jártak, a Péter parasztudvarban. Lovaskocsizás, állatsimogatás várta őket, a bátrabbak a lovaglásba is belekóstolhattak. Csütörtökön vonatozni indult a csapat, és Szigetvárra, várlátogatásra, ahol tárlatvezetést és fegyverbemutatót tartottak nekik. Próbálhattak korabeli ruhákat, terepasztal kínálta építkezés is zajlott, és interaktív lehetőségek. Ám nem csak az érintőképernyők és VR szemüveges korszak és település összehasonlítás volt nagyon érdekes, hanem a Megállítani Szulejmánt interaktív kiállítás, és a buszos időutazás is.
Találkoztak a hét zárásaként állatvédőkkel is, ismerkedtek a felelős állattartással és a menhely munkájával, valamint érkeztek hozzájuk a Vakok és Gyengénlátók Somogy Megyei Egyesületétől érzékenyítő játékokkal, melyek segítettek tapasztalást szerezni, milyen a látássérültek világában, szaglásra hagyatkozva, fehérbot segítségével, valamint vakvezető kutyával.
Az önfeledt kikapcsolódást strandolás is szolgálta, egy nagy ugrálóvár és könyves rejtvények, játékok mellett labdajátékok is.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Jubileumi Koncert - 50 éves a Barcsi Városi Fúvószenekar

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!