Jövő héten gyérítik a szúnyogokat Barcson 

Barcson és a településrészeken gyérítik a szúnyogokat a jövőhéten tájékoztat a város vezetése a barcs.hu weblapon. A tájékoztató szerint az Önkormányzat illetékességi területén történik földi úton szúnyoggyérítés, beleértve Barcs-Somogytarnóca-Drávaszentes településrészeket egyaránt. A gyérítés Barcson 2024. július 15-én napnyugta utáni órákban zajlik, rossz idő esetén 2024. július 16-17. napjain, ugyanebben az időben. Drávaszentesen 2024. július 17-én szintén a napnyugta utáni órákban, pótnapok: 2024. július 18-19. napjai, ugyanebben az idősávban. Somogytarnócán 2024. július 17-én végzik a beavatkozást a szakemberek az esti órákban, esőnapok: 2024. július 18-19. 

A lakosság részére javasolt intézkedések: 
A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad. A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.
A földi kémiai szúnyoggyérítés a korábbiakhoz képest kevésbé látványos. „Füstöt” azért nem lehet látni, mert úgynevezett ULV technológia kerül alkalmazásra, amely azonos készítményt és azonos dózist használ, azonban hő hozzáadása nélkül. Ez különbözteti meg a korábban alkalmazott melegködös technológiától. Az ország legtöbb térségében már a modernebb, a közlekedést és a lakosságot kevésbé zavaró UVL technológia kerül alkalmazásra. A két módszer hatékonysága között nincs különbség.

Fotó: Varga György / MTI
 

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Jubileumi Koncert - 50 éves a Barcsi Városi Fúvószenekar

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!