Komlósdon és Babócsán is bemutatkoznak az aSzakkörök

Helyi bútorfestők és papírfonók tárják közönség elé alkotásaikat Babócsán és Komlósdon a jövő héten. A kiállításokat Iso Edina a Nemzeti Művelődési Intézet Somogy Vármegyei igazgatója nyitja meg. 2024. június 24-én, hétfőn, 17 órakor a Komlósdi Közösségi tér ad otthont a rendezvénynek, 2024. június 26-án, szintén 17 órai kezdéssel pedig a Babócsai Közösségi Térbe várják az érdeklődőket.

Jávorka Márta, aSzakkörvezető szerkesztőségünknek elmondta, hogy mindkét településen októberben indultak a foglalkozások, de mindkét település már évek óta kapcsolódik a Nemzeti Művelődési Intézet támogatásával zajló aSzakkör mozgalomhoz. Erre az évre mindkét helyszínen a bútorfestést és a papírfonást vállalták be az asszonyok. Nem ismeretlen a terület és a technika, nagyon szép alkotások láttak napvilágot tőlük, melyeket most a nagyérdemű is megcsodálhat. Többek között a meseillusztrációkat is, illetve a fa-mesekönyvet is.
Tavasszal, Taszáron már volt megyei kiállítás, de oda csak egy válogatást vihettek, és azt az ismerősök, a környéken élők egy szűk kis csoportja tekintette meg, most viszont bárki megnézheti az egész éves munkájukat.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Jubileumi Koncert - 50 éves a Barcsi Városi Fúvószenekar

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!