Köszönet a Szent-Györgyi Albert Orvosi díjért

2024. április 18-án a Magyar Tudományos Akadémia Kodály termében vehette át a közönségszavazatoknak köszönhetően a Szent-Györgyi Albert Orvosi díjak egyikét a barcsi dr. Ivánfi Ferenc gyermekgyógyász. A doktor úr a BarcsMédia segítségét kérte, hogy mindenkinek köszönetet mondhasson.

„Mindenkinek köszönetem fejezem ki, aki szavazatával hozzájárult, hogy én lessek az egyik Szent-Györgyi Albert Orvosi díjas. Nagy összefogásra vall, hogy egy ilyen kis város, ekkora szavazattöbbletet ért el a megyei jogú városokkal szemben, ezért külön tisztelet a közösségnek. Köszönöm ezúton is a jelölést, és a szavazatokkal kifejezett szeretetet. „ – fogalmazta meg dr. Ivánfi Ferenc.
A gyermekorvos szerkesztőségünknek a jelölés és a díjátadás történéseiről is mesélt. Mint mondta, nem tudott a jelölésről, és miután nem tagja a Facebook közösségnek, az összefogásról sem tudott. Az egyik beteg gyermekkel érkező szülőtől szerzett tudomást arról, hogy az egész város és a környék megmozdult a világhálón terjedő felhívásra. A díjat életre hívó Goodwill Pharma az Egészségért Közhasznú Alapítvány a jelölésről ugyan nem értesítette Ivánfi doktort, de a szavazás eredményéről igen. Ekkor hívták meg a díjátadóra, ahova a szintén orvos felesége, és az orvostanhallgató unokája kísérte el.

2023. őszén adták le a jelöléseket, és 2024. februárjában kezdődött a szavazás, mely 2024. áprilisáig tartott. Az eredmény szerint a Délnyugat-Magyarország (Zala-Somogy-Tolna-Baranya Vármegye) összes jelöltje közül dr. Ivánfi Ferenc lett a közönségdíjas. Ivánfi doktor 14 éve dolgozik a nyugdíj mellett, a mai napig, jelenleg is egyedül látja el a három barcsi gyermekkörzetet. Elhivatottságát nem csak ez jelzi, hanem az is, hogy nyugdíjba vonulásáig egyetlen napot sem töltött táppénzes állományban. 2023. július 1-én Barcs Város Díszpolgárává avatták.

Dr. Ivánfi Ferenc, gyermekgyógyász, gyermek tüdőgyógyász, fül-orr-gégész szakorvos olyan biztos pontja volt évtizedeken keresztül Barcsnak, mely megnyugtatta és biztonságérzetet adott a gyermekes szülők ezreinek. Hosszú áldozatos munkája méltán érdemelte ki a város és környék szeretetét, tiszteletét és háláját.
 

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Jubileumi Koncert - 50 éves a Barcsi Városi Fúvószenekar

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!