Magyar Parasport Napja - érzékenyítéssel

Február 22. a Magyar Parasport Napja, ez alkalomból számos oktatási intézményben megemlékeztek azokról, akik valamilyen fogyatékosságuk ellenére is kimagasló sporttevékenységet folytatnak. Mindemellett érzékenyítő programokkal is várták a tanulókat. A barcsi Szivárvány EGYMI pl. egész napos rendezvénnyel készült.

Némethné Bojtor Beáta, a megemlékezés szervezője szerkesztőségünknek elmondta, hogy sok éves hagyomány intézményükben a parasportnapi megemlékezés, de ebben az évben kicsit újítottak. Vendégeket is hívtak. Miután a barcsi Széchényi Ferenc Gimnázium Diákönkormányzatával, és magával a középiskolával is folyamatos a kapcsolatuk, és minden karácsonykor ajándékokat kapnak tőlük, arra gondoltak, hogy most élménynappal viszonozzák ezt. Így a parasport napi programokba őket is bevonták. A 32 kilencedikes diák, már a reggeli zenés bemelegítésbe is bekapcsolódott, melyen az EGYMI diákjai mellett a tanárok, és a nevelők is részt vettek. A 13 perces átmozgatás után, Strublics Roland testnevelő által összeállított váltósorversenyen vettek részt, ahol minden korcsoport képviselte magát. Integrált csapatokba szerveződtek a két oktatási intézmény tanulói, és nagyon gyorsan sikerült egymásra hangolódniuk, így jó hangulatban zajlottak a páros, egyéni és csapatfeladatok. A közös program zárásaként, színes pólókat öltve, megjelenítették egy performansz keretében a paralimpia logóját. Ők ezzel fejezték ki, hogy szurkolnak a 2024-es világverseny résztvevőinek.
A nap eseményei itt nem értek véget. Az EGYMI tanulóit érzékenyítő filmvetítés várta délután. Az alsósokat az” Őrangyal/Viola” c. mese, a felsősöket „Az én kezem az én lábam” címet viselő kisfilm, mely egy végtaghiányos gyermeket és családját mutatja be. A vetítések csoportos alkotással folytatódtak, közös rajz készült a Magyar Parasport Napja – Lélekmozgató program 2024 pályázati felhívására.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Terasz – "Benn a bárány, kinn a farkas"

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!