Médiaértés kirándulás a Bűvösvölgyben

Rádiós műsorszerkesztésben valamint reklám és híradó készítésben vettek részt Deákos diákok Budapesten. Az országban egyedülállóként a barcsi iskola már harmadszor nyert lehetőséget a programra.  
 

A Budapesten, Debrecenben és Sopronban működő Bűvösvölgy médiaértés-oktató központokat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) hozta létre, hogy élményszerű programmal támogassa a médiaértés oktatását a 9-16 éveseknek. Az oktatók irányításával a gyerekek játékosan, élményszerűen szerezhetnek tudást a média döntési helyzeteiről. A három központ a tanévben és a nyári táborok időszakában is várja a gyerekeket. Évente három alkalommal nyílik meg a regisztrációs felület, de nagyon nagy az érdeklődés, és nehéz bejutni. A Barcsi Deák Ferenc Sportiskolai Általános Iskola azonban már harmadik éve nyert részvételi lehetőséget, a központ munkatársai ezért külön gratuláltak nekik. Egy iskola egyébként egy alkalommal regisztrálhat, és 40 gyermeket vihet. Barcsról most az ötödikesek utaztak, a felsőbb évfolyamosok már az előző teleken kipróbálták a médiaértés-oktotó központot. Az ingyenes utaztatás és részvétel célja, hogy gyerekek megismerkedjenek a média világával és az internet veszélyeivel. Kipróbálhatták magukat rádió stúdióban vagy épp filmes foglalkozáson, megtapasztalhatták, hogyan áll össze egy néhány jelenetből álló film, és kipróbálhatták magukat a legfontosabb szerepkörökben is. A történetet mindenki maga találja ki, majd a szereposztás, a párbeszédek felvázolása után választhatnak jelmezeket, és kezdődhet a forgatás, vagy egy díszletautóval, vagy a greenboxban.
Flórián Oszkár tanárúr szerkesztőségünknek elmondta jövőre nem pályáznak, de nem azért, mert nincs kedvük, hanem azért, mert egy évre bezár a központ. Az újságokat már nem olvassák a fiatalok, a híradót is kevesebben követik figyelemmel, viszont egyre nagyobb az érdeklődés pl. a mesterséges intelligencia működésére, így a központban is fejlesztés kezdődik. Az új foglalkozások indulásakor azonban újra regisztrálnak a Deákos diákoknak.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Ének, zene, tánc, grafika és kézművesség egy helyen

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!