Megkezdődnek ma a középiskolai ballagások

Közel kétszáz diák ballag ezen a hétvégén Barcson. Pénteken a gimnázium diákjai és a szakképzősök, szombaton a DVK-s tanulók búcsúznak iskolájuktól.

 

Kereken 100 diákot, 100 végzőst ünnepelnek a Széchényi Ferenc Gimnáziumban. Ez egy rekord évfolyam. A nagy létszámú angol két tanítási nyelvű osztályok miatt is, és az utolsó német kéttanítási nyelvű diákok miatt is. Így nem csak őket búcsúztatják az intézményben, hanem egy korszakot is. 
Három végzős osztálya van a Kaposvári SZC Barcsi Szakképző Iskolának, ezek egyike az érettségire felkészítő nappali tagozat, a másik kettő a szakmát tanultak csoportja. A két, illetve három éves képzés után az érettségi mellett párhuzamosan megkezdődnek itt a szakmai vizsgák is. Ugyancsak két vizsgarendszert szervez a KSZC Dráva Völgye Technikum és Gimnázium, ahol idén egy osztálynak, a hatosztályos gimnáziumi tagozat végzőseinek rendeznek ballagást. A kivételes helyzet oka, hogy az évfolyamtársak, a most a 12-es technikumi osztályok – a technikumi képzés átalakulása miatt – csak jövőre fejezik be a tanulmányaikat, így akkor köszönnek majd el az alma materüktől.
A barcsi ballagások pénteken 16 órakor, szombaton 10 órakor kezdődnek.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Ének, zene, tánc, grafika és kézművesség egy helyen

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!