Megújulnak a KSZC iskolái a szünidő alatt

Közel 82 millió forint értékben valósulnak meg fejlesztések a Kaposvári Szakképzési Centrum (KSZC) intézményeiben, a Kulturális és Innovációs Minisztérium felnőttképzési alapjából. A munkák már júliusban megkezdődtek és a tervek szerint tanévkezdésre befejeződnek – tájékoztat a fenntartó. 

A Barcsi Szakképző Iskola tantermei 320 négyzetméteren új járóburkolatot kapnak, amelyre 3,5 millió forintot fordíthat a Centrum.

A Dráva Völgye Technikum és Gimnázium tantermeit és folyosóit 1460 négyzetméteren festik újra. Emellett az iskolát a kollégiummal, illetve a laborépülettel összekötő folyosó külső faburkolatát is javítják. Összesen 4,2 millió forintos fejlesztés valósul itt meg.

A KSZC legnagyobb iskolájában, az Eötvös Loránd Műszaki Technikum és Kollégiumban mintegy 41 millió forintos felújítás valósul meg. A Virág utcai tanműhelyben korszerűsítik a fűtőrendszert, emellett két tanterem újítanak fel és festenek újra. A Pázmány Péter utcai parkolóban cserélik a csatornafedeleket. Az iskola és a kollégium épülettét összekötő épületrészen pedig 42 nyílászárót cserélnek ki.

A Lamping József Technikum és Szakképző Iskola két tantermében az évtizedek alatt elkorhadt parkettát felszedik, az aljzatot szigetelik és laminált padlóval látják el. A beruházás mintegy 4, 2 millió forintból valósul meg.

A Széchenyi István Technikum és Szakképző Iskolában mintegy 7 millió forint értékű fejlesztés valósul meg, amelyből karbantartást végeznek az elektromos hálózat egy részén, a belső informatikai hálózaton, és mintegy 900 négyzetméteren festik újra a tantermeket.

A Noszlopy Gáspár Közgazdasági Technikumban a vizesblokkok újulnak meg és épületgépészeti javítások valósulnak meg, 8,6 millió forintból.

A kadarkúti Jálics Ernő Szakképző Iskola és Szakiskola főépületben, a lépcsőház lépcsőfokait javítják ki és látják el új burkolattal, több mint 2 millió forintból.

A tabi Rudnay Gyula Szakképző Iskola és Kollégium a műhelyében a villamos rendszert javítják, közel 3,3 millió forintból.

A Nagyatádi Ady Endre Technikum és Gimnázium tükörtermében a padozatot javítják, a meglévő sportparkettát pedig részben cserélik, máshol lámpatesteket cserélnek, összesen 4,3 millió forintból.

A Nagyatádi Szakképző Iskolában több, mint 300 négyzetméteren csiszolják újra a parkettát, amelyre 3,3 millió forintot fordíthat a Centrum.

Mindezeken felül a közeljövőben elindulnak a 21. századi szakképző intézményfejlesztési program keretében megvalósuló építési munkálatok, amelyek elsősorban az Eötvöst, emellett a Lampingot érintik, a két intézményben összesen 6,076 milliárd forintból valósulnak meg fejlesztések. Az építési munkálatok miatt őszre kiürítik a Gépész Pázmány Péter utcai épületét.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Jubileumi Koncert - 50 éves a Barcsi Városi Fúvószenekar

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!