Népdaléneklési verseny

Ismét megrendezte, immár nyolcadik alkalommal a Vikár Béla Alapfokú Művészeti Iskola a népdaléneklési versenyét. 87 diák jelentkezett.

Brusszelné Petrákovics Ilona szervező szerkesztőségünknek elmondta, hogy a járás 8 iskolája fogadta el a meghívást, és 20 pedagógus készített fel diákot a versenyre. Minden intézmény és felkészítő kapott emléklapot, a résztvevők apró ajándékokat, a legjobbak pedig bronz, ezüst, arany és kiemelt arany minősítéseket. Tóth Krisztina, az intézmény igazgatója tájékoztatója szerint, a Fucskár Lászlóné, Békési Margit és Vértes György alkotta zsűri 5 kiemelt arany minősítést osztott ki az énekesek között, az őket felkészítőknek pedig tanári különdíjakat adott. A legmagasabb elismerést Ibriksz Zselyke, tanára Rüllné Jekl Katalin, Bogdán Kevin, tanára Czompó Ida, Kovács Kamilia, tanára Czélné Görcsi Zsanett, Markovics Bianka, tanára Szabó Annamária, Notheisz-Tóth Zorka Emma, tanára Horváth Ágnes vehette át.
Brusszelné Petrákovics Ilona azt is elmondta, hogy nagy népszerűségnek örvend a népdaléneklési verseny, évről-évre egyre többen jelentkeznek, több helyről és egyre magasabb színvonalon. Idén újdonság volt a ladi gyermekek érkezése, de Csokonyavisontán továbbra is sok tanulót készítenek fel a versenyre, és a Deákos diákok száma továbbra is a legmagasabb.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Ének, zene, tánc, grafika és kézművesség egy helyen

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!