A névadó leszármazottjával ünnepelt a Széchenyi

Széchényi Sándor, gróf Széchenyi Ferenc egyenes ági leszármazottja látogatott el a barcsi Széchenyi Ferenc Gimnáziumba kedden. A diákok hallottak azokról az értékekről, melyek mentén a Széchényiek nevelték gyermekeiket, és magáról az Argentínában élő Széchényi családról.

Nincs lehetetlen, talán ez volt a legfontosabb tanítás, amit követtek. Ez volt, ami minden vészen átsegítette őket a menekülés időszakában is, majd a diaszpórában élés során.
Válaszd az arany középutat!  Ép testben ép lélek, sportolással, család- és hazaszeretettel kibővítve. Légy szenvedélyes, de kellő áldozattal viselkedj! Jó érzéssel tedd dolgod, úgy élj, és válaszd mindig a jó utat, beleértve a jó pályaválasztást, jó párválasztást is! Szeretet vezéreljen és boldog leszel! Szeresd családod és a környezetedben élőket! Légy őszinte, a hazugság nem visz előre! Fogalmazd meg mindig véleményed, mert a beszéd, az őszinte kommunikáció segíti utad! Légy erős a nehézségekben is, a legnagyobb vihar is véget ér egyszer! Tervezd meg jövődet, küzdj álmaidért, és segíts másoknak is céljaik megélésében! Tanulj az idősektől, tiszteld őket, és öregségükben legyél közelükben! Légy alázatos, támogató, empatikus, kitartó! Vess számot a nap végén és legyél hálás mindenért, ami veled történt! Ezen gondolatok mentén haladt az előadás, és ezen elvek mellett nőttek és nevelkedtek Széchényi Sándorék, de mint fogalmazott, minden Széchényi ivadék.
A diákok és nevelőik kis ajándékműsorral lepték meg névadójuk leszármazottját, ő pedig közös éneklésre kérte őket. Széchényi Sándor később megfogalmazta, testnevelő tanárként, és tenisz edzőként évek óta képezte argentin gyerekek és fiatalok százait, mindegyikre büszke, de nagy álma volt, hogy magyar fiataloknak is adhasson valamit.  Most megtörtént az első magvetés, és reméli, hogy ezek kicsíráznak és ezzel hozzátehetett valamit a magyar oktatáshoz.  

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Terasz - Horváth Gábor

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!