Óvodafejlesztés Barcson 

Barcs Város Önkormányzata 389 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert az Európai Unió és a Magyar Állam társfinanszírozásával a Széchenyi Terv Plusz Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) keretében. A projekt tárgya Barcs Város Óvodája és Bölcsődéjének fejlesztése. A beruházás során a Hársfa utcai székhely óvodája és a Széchenyi közi Tagóvodája kerül felújításra/korszerűsítésre – tájékoztatta szerkesztőségünket a Somogy Vármegyei Önkormányzat.

Barcs Város Önkormányzata 389 millió́ forint vissza nem terítendő európai uniós támogatást nyert „TOP_Plusz-3.3.1-21 Gyermeknevelést támogató humán infrastruktúra fejlesztése” című̋ felhívásra benyújtott, TOP_PLUSZ-3.3.1-21-SO1-2022-00004 azonosítószámú pályázatára. A beruházás célja, hogy esélyegyenlőség elvét szem előtt tartva csökkentse a hozzáférhetőség területi különbségeit, megteremtse a településen élők számára a színvonalas óvodai szolgáltatásokhoz való hozzáférést, valamint hogy biztosítva legyen az egészséges környezet és a hatékony óvodai nevelés-gondozás infrastrukturális és tárgyi feltételeinek elérése.

A Hársfa utcai óvoda felújítása a végéhez közeledik, a Széchenyi közi óvoda esetében a közbeszerzési eljárás folyamatban van, az eljárás eredményes lefolytatását, majd a kivitelezési szerződés aláírását követően a kivitelezési munkák kezdetüket veszik. A projekt várhatóan 2025. júniusára valósul meg. A beruházásnak köszönhetően a Hársfa utcai épület új, könnyűszerkezetes nyeregtetőt kap és a belső terek festése történik meg, a Széchenyi közben található épület esetében pedig komplett felújítás valósul meg tornaszoba bővítéssel, vizesblokk, öltöző, akadálymentes WC és bejárat kialakításával, a tetőszerkezet megújításával és a belső terek festésével. 

A pályázat megírását, a projektmenedzsmenti munkákat konzorciumi partnerként a Somogy Vármegyei Önkormányzat végzi. 

Fotó: Facebook/Koós Csaba polgármester

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Jubileumi Koncert - 50 éves a Barcsi Városi Fúvószenekar

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!