Sikeres bemutatkozást jelentett az idei Tehetségnap is

A Nemzeti Tehetség Program támogatásával harmad ízben mutatkoztak be a Szivárvány EGYMI fejlesztő műhelyei. 2024. június 11-én énekesek, táncosok, kézművesek, és grafikások kaptak főszerepet.

Januárban számoltunk be arról, hogy újra elnyerte a Nemzeti Tehetség Program támogatását a Szivárvány EGYMI művészeti műhely programja, vagyis 40 gyermek számára továbbra is biztosított lett a tehetségfejlesztés. Hét éve, hangszeres zenetanulással indult a barcsi program, színes kották segítségével, és a Vikár Béla Zeneiskola közreműködésével, ma már azonban grafika, néptánc, robotika és számos fejlesztés szerepel a kínálatban.
Bodnárné Nagy Krisztina, igazgatóhelyettes, a műhely vezetője, a megvalósítás felelőse szerkesztőségünknek elmondta, nagyon széles körű a munkájuk már. Szerepel benne TSMT- terápia, vagyis az idegrendszer érését segítő mozgásterápia, tehetség mentori tanácsadás, szociális kommunikációs készségek fejlesztése, NILD-terápia, vagyis tanulás módszertan, tanulást segítő terápia, illetve mozgásfejlesztő órák sora. No és a nagy kedvenc, a digitális kompetencia, a robotika. Ezek mind 20 illetve 40 órás foglalkozások, melyekhez három napos szaktáborozás, és egy bemutatkozó nap is társul. Ezt tartották meg a héten, kedden. A délelőtti megnyitón, a Móricz Zsigmond Művelődési Központban Beck Zoltán, a 30Y frontembere segített a nap indításban és a ráhangolódásban, majd a néptánc-műhelyes diákok mutatkoztak be. Ezt követően a Hangoló- zenés gyermekszínház szórakoztatta a jelenlévőket. A délutáni programok már a szabadban zajlottak . Felléptek a Drávamenti Tehetségkutató Énekesei, a Pécsi Művészeti Iskola rézfúvós tanszékének tanítványai, hisz köztük is több barcsi tanul. A Juhos együttes moldvai táncokkal mozgatta át a résztvevőket, a Barcsi Satelit SE kézilabdásai pedig kedvcsináló, vidám játékos feladatokkal, közös sportolásra buzdítottak.
A szabadtér egyik igazán látványos eleme a grafika kiállítás. Itt a helyi műhelyben készült alkotásokon túl a Széchényi Ferenc Gimnázium diákjainak munkái is megjelentek és a Kaproncai Alapfokú Művészeti Iskola növendékeié is.
Volt kreatív foglalkozás, pólófestés, csillámtetkó, karlánckészítés, henna festés, az OTP mögötti területen pedig a mindennapok hősei tartottak bemutatót a kicsiknek nagyoknak. Tűzoltóság, rendőrség egyaránt jelen volt a rendezvényen. Bemutatkozott jótékonysági kézműves vásár és műhely keretében egy új, helyi, civil szervezet is, a Fogyatékkal Élőkért, Egymásért Egyesület.
Bodnárné Nagy Krisztina, igazgatóhelyettes, a Szivárvány Műhely Program vezetője szerkesztőségünknek elmondta évről-évre egyre nagyobb a résztvevők száma. Most is közel 700 látogatója volt a rendezvénynek, és egyre szélesebb életkorú közönséget tudnak megszólítani. Azt is megtudtuk, hogy Beck Zoltán nem csak a reggeli közös éneklésen vett részt, de már segített tovább gondolni is a napot. Jövőre még szorosabb lesz az együttműködése a műhellyel és még szélesebb körben igyekszenek elérni az embereket.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Jubileumi Koncert - 50 éves a Barcsi Városi Fúvószenekar

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!