Szúnyoggyérítéssel ér véget a hónap Barcson

Július végén újabb szúnyoggyérítésre számíthatnak a barcsiak. A Polgármesteri Hivatal tájékoztatója szerint 2024. július 30-án, illetve rossz idő esetén 31-én vagy augusztus elsején napnyugta után kezdődik a kémiai ritkítás, de nem ködösítés, hanem egy új technológia alkalmazásával.
 

A földi kémiai szúnyoggyérítés a korábbiakhoz képest kevésbé látványos. „Füstöt” azért nem lehet látni, mert úgynevezett ULV technológia kerül alkalmazásra, amely azonos készítményt és azonos dózist használ, azonban hő hozzáadása nélkül. Ez különbözteti meg a korábban alkalmazott melegködös technológiától. Az ország legtöbb térségében már a modernebb, a közlekedést és a lakosságot kevésbé zavaró ULV technológia kerül alkalmazásra. A két módszer hatékonysága között nincs különbség.
A város honlapján is olvasható, hogy az alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer, vagy Deltasect Plus 20 ULV szúnyogirtó koncentrátum. A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Jubileumi Koncert - 50 éves a Barcsi Városi Fúvószenekar

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!