Társastáncosaink is felálltak a EB dobogójára

A Kaproncai Alapfokú Művészeti Iskola két barcsi növendéke is részt vett a Magyar Látvány Táncszövetség European Championship rendezvényén, egyéni és páros produkciójuk első illetve második helyezést ért el. A Látványtánc Európa Bajnokságon Pataki Lora és Kovács Dóra sem első ízben remekelt, és Berkes Sándor növendékei még nem is fejezték be a versenyszezont.

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, az MLTSZ European Championship rendezvényéről az A és B kategóriás mazsorettesek is kiváló eredményekkel tértek haza, a felnőttek, a juniorok és a legkisebb táncosok is megmutatták tehetségüket a nemzetközi döntőn. Nyolc arany, két ezüst, és egy bronzéremmel gazdagodott a csapat a balatonfüredi döntőn. A társastáncosok sem maradtak ki a sorból. Kovács Dóra és Patakai Lora Standard és latin mix duóval, Hungária spirit címmel az Országos bajnokságon a dobogó felső fokára állhattak, akárcsak a területi fordulón. Az Európa Bajnokságon 2. helyet értek el.
Kovács Dóra, egyéniben, Standard és Latin Mix kűrrel, 3 Wishes címmel sorra aratta a babérokat. Az MLTSz Területi és Országos Bajnokságán valamint az Európa Bajnokságon az első helyen végzett. Dóri, ezt megelőzően, Dr. Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár aláírásával Magyarország Tehetsége díjat kapott, melyet a Széchényi Ferenc Gimnázium igazgatója, Csokor Réka adott át számára.
A lányok 8-10 éve táncolnak, 6 éve Berkes Sándor irányításával és felkészítésének köszönhetően sikeresen versenyeznek is. Nyáron is akár. A következő napok és hetek is tartogatnak még megmérettetéseket.

A Magyar Látványtánc Sportszövetség 2002. óta meghatározó szerepet tölt be mind a hazai mind a nemzetközi táncéletben. Évente 4-5 alkalommal területi döntőket, valamint Országos és Őszi Kupa Bajnokságot rendez, valamint 2010. óta minden évben a Látványtánc Európa Bajnokságot is megszervezi, öt nemzet képviseletében.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Jubileumi Koncert - 50 éves a Barcsi Városi Fúvószenekar

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!