„Tök jó” programok Barcson és a településrészeken

Tökfaragásra várják a barcsi és a somogytarnócai családokat, szombaton elkészülhetnek a halloween tökök, legyen szó faludekorációról vagy akár otthoni díszítésről. A Barcsi Városi Könyvtár és a somogytarnócai faluház közösségi programokra várja az érdeklődőket.

Szombaton délelőtt 10 és 12 óra között várják az érdeklődőket a Barcsi Városi Könyvtár szervezői tökfaragással és csillámtetkó készítéssel. A könyvtár egész évben színes programokkal várja a látogatókat, rendszerint hagyományőrző és évszaknak, ünnepnek megfelelő rendezvényekkel. Így ezúttal október 26-án, 10 és 12 óra között egy közös tökfaragásra várják a családokat, ahol mindenki kiélheti kreativitását alkotás során. A tököket a könyvtár biztosítja, így a résztvevőknek csak a képzelőerejüket kell magukkal vinni. Kicsik és nagyon, szülők, gyerkőcök és nagyszülők részvételét várják egy kellemes hangulatú, családi rendezvényen a könyvtár dolgozói.

 

Somogytarnócán is várják a gyermekeket és családjaikat a már évek óta, hagyomány szerint ebben az időszakban megszervezett tökfaragó délutánra. Otárticsné-Hosszú Melinda, a Móricz Zsigmond Művelődési Központ munkatársa szerkesztőségünk megkeresésére elmondta: a tököket ezúttal is a Városgazdálkodási Igazgatóság ajánlotta fel a település lakói részére. A délután négy órakor kezdődő programon a gyermekek és szüleik kedvük és ízlésük szerint faraghatják ki a tököket, amit majd egy faluház előtti területen fognak kiállítani. A programot kedvelik a falubeliek, hiszen ekkor összegyűlik a falu apraja és nagyja, hogy egy közös délutánt töltsenek együtt, ahol a különböző korosztályok találkoznak egymással.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Jubileumi Koncert - 50 éves a Barcsi Városi Fúvószenekar

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!