Újjáéledt a Hársfa utcai óvoda

Véget ért az óvodafelújítás sorozat újabb üteme Barcson. Augusztus végén megtörtént a Hársfa utcai óvoda átadása. Szeptember másodikától, már beköltöztek újra a gyermekek a falak közé.
 

Felújított épület és megújult környezet fogadta hétfőn reggel a piciket és szüleiket, akik már a teljesen felújított óvodát járhatták körbe. Mint arról mi is folyamatosan beszámoltunk a sorozatos beázásokat követően döntött úgy a fenntartó, hogy nem kármentesítésre, hanem problémamegoldásba fog. Ennek köszönhetően kezdődött a pályázatírás, támogatás szerzés, tervezés, majd a sikeres elbírálást követően a kivitelezés megszervezése. 2024. augusztus 26-án már a kitakarított épület ünnepélyes átadása zajlott. Csoportszobák, konyha, öltözők, minden készen állt. Bodor Beáta vezető óvónő szerkesztőségünknek elmondta, az új tetőszerkezet mellett új fűtésrendszer is készült, valamint kicserélték a villamosvezetékeket is. A felülvilágító ablakok megszűnése miatt az öltözőben és a középső mosdókban mozgásérzékelő világítást alakítottak ki. Változás az is, hogy az óvodavezető irodájából nevelői szobát alakítottak ki, a régi szűk nevelőit pedig egybe nyitották a régi titkársággal így kialakítottak egy fejlesztőszobát, ahol a szakszolgálat fejlesztései és zeneovi is helyet kaphat.
Mint megtudtuk az udvaron az Őrláng Egyesület nyújtott segítséget, felmetszették az árnyékot adó fák lelógó ágait, és a homokozót is felfrissítették. A 75 férőhelyes óvoda teljes létszámmal működik már, akárcsak a többi tagóvoda, kivétel a Széchényi-közi, ahol remélhetően hamarosan megkezdődik a teljes rekonstrukció.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Jubileumi Koncert - 50 éves a Barcsi Városi Fúvószenekar

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!