Újra Barcsra figyel a rézfúvósközösség

Komoly, színvonalas zenei továbbképző munka indul Barcson, és szenzációs koncerteket adnak ennek részeként a Barcsi Rézfúvós Kamarazenei Tábor résztvevői 2024. július 7 és 14 között. A növendékek trombita, kürt, harsona és tuba műhelyekben dolgoznak. A koncertek pedig különleges zeneszerszámokat és fantasztikus darabokat is felvonultatnak.

Ismét sikerült a szervezőknek egy fantasztikus közösséget összehozni Barcsra, nemzetközi szereplőkkel, világsztárokkal.. Dr. Farkas István Péter táborvezető szerkesztőségünknek elmondta, kettős az öröm, mert, ahogy meghirdették a tábort, azonnal érkeztek a jelentkezések, és sajnos idő előtt kellett lezárni a nevezéseket, mert már nem tudtak több növendéket fogadni. Közel 50 hallgató kap lehetőséget a jövő héten együtt dolgozni fúvószenei klasszisokkal. Az ország minden pontjáról érkeznek hallgatók, többek között Miskolcról, Debrecenből, Békéscsabáról is, no és a legtöbb növendék a Pécsi Tudományegyetem Zeneművészeti Intézetéből.
A másik örömforrás, hogy az évtizedes múlttal rendelkező barcsi zenei tábor most is megmozgatta a nemzetközi élvonal képviselőit. Két nagy világsztár is érkezik. Az elmúlt évben is itt járt Uwe Köller, díjnyertes trombitaművész, a Berlini Német Opera szóló trombitaművésze, főállású trombitaprofesszor ismét eljön Barcsra, és itt lesz Jean Raffard harsona művész, a párizsi operaház vezető harsonása, Boulogne Billancourt Nemzeti Conzervatórium (CNSMD) és a Párizsi Superior Conzervatórium professzora. A magyar oktatók is világhírű művészek:  Prof. Dr. Farkas István Péter Liszt–díjas harsonaművész a Pécsi Tudományegyetem Zeneművészeti Intézetének tanára, Dr. habil Bazsinka József Liszt-díjas tubaművész, a Budapesti Fesztiválzenekar  tagja, a PTE MK ZMI tanszékvezetője, egyetemi docense, Szőke Zoltán - kürtművész  a Budapesti Fesztiválzenekar tagja, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára, Pálfalvi Tamás - trombitaművész Cziffra Tehetség és Junior Príma-díjas trombitaművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára, valamint Keszthelyi Bálint barcsi zenetanár, a Pécsi Tudományegyetem oktatója. 
Az itt folyó munkának, a koncert fellépéseknek ezúttal is nagy lesz a nemzetközi visszhangja. Nem csak a képzés miatt, hanem, mert olyan darabokat is hallhat a közönség, melyeket pont ez a tábor ihletett, illetve amit, még nagyon kevesen hallhattak, ráadásul ritka hangszerek is megszólalnak, pl. basszus trombita, század-menetkürt vagy épp ventilles harsona.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Jubileumi Koncert - 50 éves a Barcsi Városi Fúvószenekar

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!