Újra a Nemzeti Kulturális Alap támogatja a helyi rendezvényeket

Holnap kezdődik az őszi rendezvény sorozat a KulTerasz Barcson, melynek során, hat este nyújtanak különböző zenei élményt az érdeklődőknek. A programot ezúttal is a  Nemzeti Kulturális Alap támogatja.

A Nemzeti Kulturális Alap az elmúlt években is ott szerepelt a támogatók sorában, tulajdonképpen azt is mondhatnánk, hogy szinte egyedül tölti be a mecénás szerepet. Így nem csak most, hanem eddig is nagy segítséget nyújtott a programok megvalósításában. Ha, csak az elmúlt két évet nézzük, 2022-ben az innét kapott összegből sikerült megrendezni a Barcsi Rézfúvós Kamarazenei Tábort és kísérő rendezvényeit, az Idősek Klubja kreatív szakkörének foglalkozásait és kirándulásait Pécsre, Ópusztaszerre, vagy épp a Vénusz Mazsorett Csoport 20 éves gálaműsorát, a hopzzá kapcsolódó találkozót, de még a működésük is az NK Alap függvénye. Ugyan csak innét nyert a Bárdos Lajos Vegyeskar is szakmai fejlesztéséhez támogatást, és anyagi segítséget a Kodály Zoltán Hangverseny és kórustalálkozó lebonyolításához. Ez 2022-ben több, mint 6 millió forintot jelentett. 2023-24-ben ugyan csak négy millió forint feletti összeg támogatást nyert a Móricz Zsigmond Művelődési Központ, de olyan rendezvények valósultak meg ennek segítségével, mint a Petőfit kétszázan program részeként a városi versmondó verseny és János vitéz Bábszínházi előadása,  a Drávamenti szomszédolás – Zenés utazás a Barcsi Dalkörrel Darányban, Potonyban, Homokszentgyörgyön, Vízváron, Szulokban és Komlósdon. A Nemzeti Kulturális Alap támogatta az első ízben megrendezett Folkfarsangot, mely egyben regionális népművészeti találkozó is volt. A Bárdos 125-dél-dunántúli kórustalálkozó megvalósításában is komoly szerepet játszott az NK Alaptól nyert összeg, de hasonlóképp szervezik az októberi Mennyei harmóniák-kortárs zenei hangversenyeket, melyek 19-én indulnak, és a most induló KulTerasz is csak velük valósulhat
Mint korábban írtuk október végéig, 6 olyan szabadtéri koncert várja az érdeklődőket, melyen helyi, környékbeli, vagy helyi kötődésű fellépő szórakoztatja a sétálókat, beszélgetőket, többféle műfaj megszólaltatásával. Ennek köszönhetően szeptember 20-án, 21-én, 28-án, és október 4-én, 11-én és 18-án könnyűzene, jazz, blues, klasszikus és rock zene váltva kap főszerepet. Az ingyenes programsorozatnak három helyszíne lesz, a művelődési ház udvara, a kikötő, és múzeum előtti tér. 
Elsőként a Drávamenti Zenei és Nyelvi Tehetségkutató Egyesület énekesei lépnek színpadra kortárs könnyű- és rockzenei darabokkal, majd DJ Sanya gondoskodik a hangulatról.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Terasz - Horváth Gábor

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!