Ünnepel Barcs

„Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény.”  Ezzel a Deák Ferenc idézettel kezdte ünnepi gondolatait Barcs város polgármestere. Koós Csaba a várossá válás, majd az azt követő időszak fejlődéseit is megemlítette a délelőtti városi rendezvényen.

A várossá válás 45 éves jubileumán a település első embere beszélt arról is, hogy az 1800-as évek végén, amikor a gőzhajózás beindulásának és a vasútépítési hullámnak köszönhetően Barcs vasúti és kikötői csomópont lett, és Somogy második legnagyobb települése, akkor sem volt egységes az itt lakók közössége, mint, ahogy előtte sem, és azt követően sem.  Ám mindig volt egy réteg, mely képes volt a haladást szolgálni, sok esetben folyamatos érdek-, és politikai változások közepette. A közelmúlt is élő példa erre, hisz az egykor élénk bevásárlóturizmust kiszolgáló impozáns Sétáló utcai üzletek funkcióit újra kell gondolni, a felépült iskolák, óvodák, strandfejlesztésre szorulnak. A feladatok közül megvalósult a Tavasz utcai főzőkonyha teljes felújítása, a Szociális Központ fejlesztése, kerékpárút épült. „Az előző testület által beadott és tervezett valamennyi beruházás elkészült, 3 milliárd forintértékben.” fogalmazott Koós Csaba, és hozzá tette, ezekhez 5.6 milliárd forintnyi támogatás érkezett a városba. „ A jelenlegi városvezetés eddig 2,6 milliárd forintnyi fejlesztésre adott be és nyert el támogatási kérelmet. 391 millió forintból a Széchényi közi és a Hársfa utcai tagóvoda újulhat meg, 370 millió forintból pedig a sportcsarnokot fejezheti be a következő testület. A Szociális Központ konyhafelújítására 150 milliót nyert a város, közterületfelújításra 1,2 milliárdot, a kivitelezés zárása már az új vezetés feladata, és az októberben felálló testület turizmusfejlesztésre is fordíthat 400 milliós elnyert támogatást. Koós Csaba kiemelte, 2,6 milliárd forintnyi fejlesztési forrással indíthatja a munkát az új városvezetés, és elbírálás előtt áll egy munkaerőpiaci helyzetjavító, és egy, a strandot szolgáló infrastrukturális pályázat.
A városvezető ünnepi beszéde végén jó munkát kívánt az októberben felálló új testületnek, a városnak legalább annyi fejlesztést, mint ami az elmúlt években történt, a településen élőknek pedig, hogy lássák meg a város szépségeit, a településért dolgozók áldozatos munkáját tudják értékelni, akárcsak a meglévő helyi értékeket. Köszönetet mondott mindazoknak, akik a településért tettek és tesznek, valamint családjának, hogy az elmúlt 5 évben támogatták városvezetői feladatai végzésében.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Jubileumi Koncert - 50 éves a Barcsi Városi Fúvószenekar

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!