Drogos-, és ittas szemüveget, a digitális pontlövészetet, illetve a rendőrség felszereléseit is megismerhették a Boglári Szüreti Fesztivál résztvevői

A fonyódi baleset- és bűnmegelőzési szakemberek, valamint a rendőrség toborzói is részt vettek a Balaton-part egyik leghíresebb szüreti rendezvénysorozatán, ahol augusztus 17. és 20. között minden nap várták a látogatókat. Az egyenruhások a legkisebbektől a felnőttekig egyaránt készültek programokkal, így mindenki találhatott kedvére való szórakozást, ami egyúttal valami hasznos tudnivalót is átadott magával – olvasható a Kaposvármost honlapján.

Az érdeklődők kipróbálhatták a drogos-, és ittas szemüveget, a digitális pontlövészetet, illetve a rendőrség felszereléseit is. A Mátrix Projekt keretében kiemelt szerepet kapott az online térben elkövetett bűncselekmények megelőzését célzó tanácsadás, a toborzók pedig naprakész információkkal készültek a rendőrség aktuális képzéseiről. A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési munkatársai létrehozták a kiberpajzs nevű honlapot, ahol többek között olyan tanácsokkal látják el a lakosságot, mint például, hogy soha ne adjanak ki ismeretleneknek személyes adatokat, vagy bankkártya adatokat, vagy hogy nem megbízható vagy ismeretlen weboldalakról ne rendeljünk és hogy soha ne telepítsünk számítógépünkre ismeretlen eredetű programokat. A rendőrség munkatársai arra is felhívták a figyelmet, ha valaki mégis csalás áldozatává válna, akkor tegyen feljelentést a lakhely szerinti illetékes rendőrkapitányságon, de bejelentést tehet személyesen is bármely rendőri szervnél vagy telefonon, a 112-es segélyhívószámon.

fotó: kaposvarmost.hu

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Jubileumi Koncert - 50 éves a Barcsi Városi Fúvószenekar

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!