Egy hónap múlva kezdődik a RockBalaton fesztivál Fonyódon

Augusztus 8. és 11. között, négy napon keresztül Fonyód lesz a rock balatoni nyári fővárosa, hiszen ismét megrendezésre kerül a RockBalatont, amely évről-évre mágnesként vonzza a keményebb zenei műfaj kedvelőit – tájékoztatták szerkesztőségünket a szervezők.

Négy napon keresztül késő délutántól estig a magyar rockzenei élet legnagyobbjai és a legjobb feltörekvő rockzenekarok szaggatják a húrokat a fonyódi Piac téren kialakított fesztiválhelyszínen.
Így a fellépők között található a Pokolgép, a P. Mobil és Mobilmánia egykori tagja Rudán Joe, aki Fonyódra saját zenekarával és illusztris pályafutása legjobb dalaival érkezik. Az Alvin és a Mókusok idei sűrű koncertnaptárába a RockBalaton első napja is belefért, így a nyíregyházi punkok felrobbantják a színpadot Fonyódon is. Az idén 25 éves Depresszió zárja az augusztus 8-i koncertnapot, akik már tavaly is elképesztő hangulatot csináltak a fesztiválon, hasonlóra számíthat a közönség 2024-ben is. Tavaly hatalmasat szólt az Acélszív, idén sem várható kevesebb az Ossian fonyódi koncertjétől, ők a harmadik nap fellépőinek listáját gazdagítják. De rajtuk kívül fellép augusztus 9-én a Nemzeti Hang és az Aurora is. A nemzeti rock első számú képviselője, a Kárpátia ismét tiszteletét teszi a rock nyári fővárosában, hiszen ők is fellépnek a RockBalaton harmadik napján, augusztus 10-én. De színpadra áll az Omen és a Moby Dick is. A fesztivál utolsó napja is tartogat rockzenei csemegéket, hiszen Junkies dalokkal robbantja be a kora esti koncertprogramot Szekeres és Barbaro, majd őket követi a nyíregyházi A Király halott, a viszonylag fiatal formáció könnyedebb hangzást és ütős dallamokat hoz Fonyódra. Rocklegendákból nem lesz hiány a fesztiválon, hiszen a P. Mobil 50+ turnéjának állomása a RockBalaton. Olyan slágereket köszönhetünk a zenekarnak, mint a Nélküled, a Menj tovább, vagy éppen a Kétforintos dal, hogy csak néhányat említsünk a legismertebbek közül. Az idei RockBalatont a magyar heavy metal ikonikus képviselője, a Pokolgép koncertje zárja. 
A 14 év alatti gyerekeknek idén is ingyenes a belépés a fesztivál területére szülői felügyelettel. A rendezvény családbarát, hiszen az elmúlt évek tapasztalatai alapján egyre többen jönnek kisgyermekkel, családostul. A RockBalaton nem csak a műfaj kedvelőinek kedvez, hiszen évek óta jellemző az, hogy a négynapos fesztiválra sokan már napokkal korábban eljönnek és egész hetes nyaralássá bővítik azt. Idén is erre számítanak a szervezők, hiszen Fonyódon egy hónappal a rendezvény előtt már csak nehezen lehet szabad szobát foglalni, de a fesztiválozó rockerek szívesen szállnak meg a környező településeken is és jönnek szórakozni vonattal, vagy éppen kétkeréken Fonyódra.
A fesztivál szervezői kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy a rendezvény a lehető legkisebb ökológiai lábnyomot hagyja magunk után. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint, hogy a fonyódi rock bulin vezették be előszőr a nagy fesztiválok közül az úgynevezett repoharat, amelyet idén ajándékba adnak a bérletes látogatóknak a belépéskor. Persze nem üresen, egy korsó sörre minden bérletet váltó fesztiválozó a szervezők vendége. 

A fesztivál mottója – Itt légy önmagad! –  jól kifejezi a RockBalaton szellemiségét, amely igazi élményt tartogat mindenki számára.

A rendezvényt 2014 óta szervezik meg, egy év kivételével, amikor a pandémia miatt sajnos a rock sem düböröghetett 2021-ben. A RockBalaton fesztivál 2019-ben az Év Fesztiválja közönségszavazáson a 100 ezer látogatószám alatti kategóriában a megtisztelő első helyezést 

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Terasz – "Benn a bárány, kinn a farkas"

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!