Fakitermelésben is jók a barcsi tűzoltók

2024. június 22-én rendezték a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság dél-dunántúli fordulóját, Somogyszobon. A három pályán zajló, egy fordulós versenyen hat csapat indult, és három összeállítás versenyen kívül ragadott szerszámot. Kombinált darabolás, gallyazás, választékolás, hasítás, sarangolás, szerelés szerepelt a kihívások között. A barcsi csapat, épp csak lemaradt a dobogóról.

A kiírók beszámolója szerint, a hivatalos versenyt a Ritrovi Kft. - Mecsekerdő Zrt. négyese nyerte meg Rittlinger Róbert, Juhász István, Bakó András, Bakó László összeállításban. A csapat eddig egy kivétellel az összes dél-dunántúli megmérettetését megnyerte, és idén sem maradt alul. Három éve jelent meg a mezőnyben a Lumberjack S.I.S. Kft. - Silvanus 2001 Kft. csapat, akik szépen lépkednek előre, ezúttal például a második helyet szerezhették meg, Ezúttal a harmadik helyen, a dél-dunántúli fordulók stabil csapata, a Zalaerdő Zrt. Bánokszentgyörgyi Erdészete zárt.
Barcsi tűzoltók is indultak a tapasztalt fakitermelők mellett, nem is először. Kincses Tibor tűzoltó törzsőrmester, Vidák Balázs tűzoltó alezredes, Horváth Imre és Káló Norbert tűzoltó főtörzsőrmesterek ezúttal sem vallottak szégyent, a negyedik helyen végeztek, s, mivel a legjobb, 16 másodperces szerelést Vidák Balázs tűzoltó alezredes érte el, ezért biztosan ott lesznek a dobogósokkal együtt, a szeptember 7-i országos döntőn.
Fotó: Barcsi HTP

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Jubileumi Koncert - 50 éves a Barcsi Városi Fúvószenekar

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!