Górcső alatt a somogyi diákok alkotásai

Barcsról, Nagyatádról, Csurgóról, Somogyszobról és Kaposvárról érkeztek rajzok az idei alkotói pályázatra, amelynek célja, hogy az iskolások kreatív alkotásokon keresztül mutassák be a tűzvédelem fontosságát, a lakástüzek megelőzését, vagy a tűzoltó hagyományokat.

A háromfős zsűri több, mint száz mű közül választotta ki a legkreatívabbakat. A Gróf Széchenyi Ödön életét és munkásságát bemutató alkotásokat, valamint a füstérzékelők fontosságára rávilágító műveket a Somogy Vármegyei Tűzmegelőzési Bizottság által felkért szakemberek értékeltek. 

Nehéz feladat volt az alkotásokon keresztül bemutatni, milyen fontos feladatot lát el egy füstérzékelő, és mekkora segítség ez a családoknak. Mégis sokaknak sikerült azt részletesen papírra vinni. Több diák a konyhában és a nappaliban keletkező tűz bemutatásával hívta fel arra a figyelmet a tűzhelyen felejtett étel vagy éppen a felforrósodott vasaló veszélyeire. 

Volt, aki jobban beleásta magát Gróf Széchenyi Ödön munkásságába és azt rajzolta le, miként jutott el az állami tűzoltóság megszervezője hazánkból elsőként Párizsba kizárólag vízi úton. De volt olyan tanuló, aki az 1870-ben megalakított első tűzoltó osztag legelső bevetését jelenítette meg alkotásán. 

Az, hogy Szabó Dóra, rajztanár, Őszi Zoltán múzeumpedagógus és meseillusztrátor, valamint Lang Róbert fotóriporter döntése alapján kinek az ötletesen elkészített, tűzvédelem jelentőségét hangsúlyozó műve jutott tovább az országos megmérettetésre, az a május végi eredményhirdetésen derül ki.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Ének, zene, tánc, grafika és kézművesség egy helyen

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!