Indul az idei cukorkampány

A 131. kampányát indította pénteken az egyetlen hazai cukorgyár. Kaposváron a 120-125 napos feldolgozás a 38. héten indul, a hazai cukorrépaszedés pedig szeptember 15-én.

A kaposvarmost.hu a téma kapcsán beszámolt arról, hogy közel 5 milliárd forintból újult meg Magyarország egyetlen cukorgyára. A projekt teljes költségvetése 4,827 milliárd forint, amelyből 2,413 milliárd forint vissza nem térítendő támogatás. A fejlesztés eredményeként a primer gyártási területen tavaly elkészült az új létisztítási rendszer és megtörténtek az előkészületek a bepárló állomás alakítására. A tavaly beépített 7 darab centrifuga mellé idén megérkezett a maradék kettő is, amelyek sikeres telepítése és beüzemelése is megvalósult.
A szezonnyitó rendezvényen elhangzott, hogy idén több mint 15 ezer hektáron termesztettek cukorrépát a gyár szükségleteit kiszolgálva. Kovács Gergely, a cég kereskedelmi és marketingigazgatója úgy fogalmazott, hogy az év első felének időjárása n agyon kedvező volt a tenyésztéshez, de júniustól a hőhullámok nehezítették a terméshozam növekedését. Az EU által készített termésbecslés augusztusban Magyarország esetében 57,2 tonna/hektár átlagos cukorrépa hozamot jósolt.

Fotós: Benke Róbert

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Terasz - Horváth Gábor

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!