Izzadás miatti sóhiánnyal kerültek többen kórházba

Alacsony nátrium szint miatt, életveszélyes állapotban kerültek többen a pécsi klinikára. A betegeket a PTE Klinikai Központ Nephrológiai Diabetológiai Centrumában kezelik.

dr. Wittmann István professzor, klinikaigazgató az UnivPécs egyetemi lapnak elmondta, hogy a sófogyasztás nyáron azért fontos, mert a nagy melegben a fokozott verítékezés nem csak víz, hanem nátriumveszteséggel is jár. Ha pedig nem pótoljuk a folyadékot és a nátriumot, az életet veszélyeztető ritmuszavarokhoz vezethet. A szakember hozzátette: az elmúlt néhány hétben több olyan beteg érkezett a pécsi klinikára, akik emiatt kerültek életveszélyes állapotba. Nehezíti is az állapot felismerését, hogy nincsenek specifikus tünetek, általános rosszullét, alacsony vérnyomás, gyengeség, kedvetlenség fordul elő. A megelőzéshez elég, ha a szokásosnál bővebben sózzuk az ételt a nyár folyamán.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gróf Széchényi Ferenc leszármazottja a HÍD Televízióban

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!