Különleges előadások a pécsi nemzetközi tánctalálkozón

Nyolc társulat találkozik öt nap alatt a közönséggel a XVIII. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozón. A program szeptember 12. és 16. között zajlik a baranyai megyeszékhelyen, közölte a szervező Pécsi Balett.

A közlemény szerint a hagyományos pécsi táncünnep idén is a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg a Pécsi Nemzeti Színház épületében és a teátrum előtti téren.
Szeptember 12-én, csütörtökön a GG Tánc Eger és a Feledi Project indítja a táncfesztivált a Pécsi Nemzeti Kamaraszínházában egy-egy nagy klasszikus történet kortárs táncszínházi adaptációjával. Az est első részében az Ahogy tetszik újratöltve, a második részben a Car(wo)men című egyfelvonásos koreográfiákat mutatják be a meghívott társulatok.
Egy nappal később az M Studio érkezik Sepsiszentgyörgyről, amely néhány éve a LIFT című produkciójával nagy sikerrel mutatkozott be Pécsen. Az erdélyi társulat most Fren_Ák koncepciójával és koreográfiájával, a romeo@julia.com című produkcióval érkezik.
Szombaton a Pécsi Balett tartja nagyszínpadi bemutatóját: A három testőr – avagy a királyné nyakéke című vadonatúj táncjátékuk a közlemény szerint izgalmas, szenvedélyes és szórakoztató produkció lesz, és minden korosztályhoz szól, írta a pecsaktual.hu.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Terasz – "Benn a bárány, kinn a farkas"

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!