Már tegnap este fényben úszott Pécs

A korábbinál több helyszínen várja a pécsieket és a városba látogatókat, a 2024. július 4-én indult Zsolnay Fényfesztivál. Csütörtöktől vasárnapig minden este felgyúlnak a fények, és számos program is társul a fényfestéshez.
 

A program hivatalos megnyitóját a Kodály Központban tartották, ahol Zag Gábor, Pécs kulturális ügyekért felelős alpolgármestere úgy jellemezte a fényfesztivált, mint egy olyan eseményt, amely összehozza a város lakóit és vendégeit, ahol együtt ünnepelhetjük a kreativitást, a művészetet, valamint a fény varázsát. Az alpolgármester kiemelte, a négy nap során számos izgalmas programelem – interaktív fényjátékok, táncestek, koncertek és kreatív műhelyek – várja a látogatókat.

Hummel Márk, Zsolnay Örökségkezelő NKft. ügyvezetője elmondta, az innovációk mellett nem feledkeznek meg a múltról, Pécs kulturális örökségéről, amelyet a következő napokban szó szerint megvilágítanak a fények.

A megnyitón mutatták be először a japán művész, Shohei Fujimoto különleges fényinstallációját is, amely a Fény Útja Extra karszalaggal vasárnapig megtekinthető a Kodály Központban. Az eseményen az alkotó is részt vett, aki azt mondta, műve az ezernyi lézersugár és a speciális hangeffektusok segítségével stroboszkópszerű hatást kelt. Célja, hogy a fantáziára hatva mindenki saját értelmezést adjon a lézerek által megformált alakzatoknak, fogalmazott az eseményről a pecsma.hu..

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Jubileumi Koncert - 50 éves a Barcsi Városi Fúvószenekar

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!