Milyen a jó pezsgő? - A lellei borász megmondja
A pezsgők értő élvezetéhez legalább annyi információra van szükség, mint a borok esetében.
A pezsgő egy speciális technológiával előállított bor - mondta az InfoRádió kérdésére Garamvári Vencel, a balatonlellei Garamvári Szőlőbirtok vezetője. A pezsgő készítéséhez szükséges az alapbor, amelynek vannak minimális technológiai követelményei – mondta az InfoRádióban Garamvári Vencel, a Garamvári Szőlőbirtok vezetője. Fontos, hogy a pezsgő az alkoholtartalom lehetőleg ne haladja meg a 11 térfogatszázalékot, a savtartalom 7-8 gramm/liter legyen és a pH-értéke alacsony legyen, lehetőleg 3,2 pH-érték alatt. Ennek az alapbornak a jellege lehet fajtára hasonló vagy erős fajtajelleggel rendelkező, bár a korai szüretnél ez a fajtajelleg visszafogottabb – emelte ki Garamvári Vencel.
Műsorajánló
Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!
Képújság
Legfrissebb hirdetéseink!