„Ne csak ízlelgesd, de becsüld is a konyhai dolgozók munkáját!”

A nyári hőségben, a vendéglátóiparban dolgozók rendkívül nehéz körülmények között végzik munkájukat. A Balatoni Turizmus Szövetség (BTSZ) közleményben hívta fel a figyelmet arra, hogy a nyaralás idején különösen fontos odafigyelni a vendéglátósokra. Ám, nem csak nyaraláskor, hanem a hétköznapokban is, hisz a közétkeztetés vagy menü készítés során ugyan olyan megterhelő az 50 fokos konyhában dolgozni.

A BTSZ arra kéri a turistákat, hogy legyenek türelmesebbek és megértőbbek a vendéglátósokkal szemben, akik mindent megtesznek azért, hogy a nyaralók jól érezzék magukat. A szervezet felhívást tett közzé, melyben arra kér mindenkit, hogy a közösségi médiában is fejezzék ki támogatásukat a vendéglátósok iránt. „Ne csak ízlelgesd, de becsüld is a konyhai dolgozók munkáját!” – ezt a mondatot és a #tiszteletakonyhanak, #tiszteletapincereknek hashtageket javasolják használni a turistáknak.

A BTSZ arra bíztatja a turistákat és a helyieket, hogy vegyenek aktívan részt a kampányban, posztoljanak a közösségi médiában és használják a megadott hashtageket, hogy felhívják a figyelmet a vendéglátósok nehéz munkájára. A szervezet reméli, hogy a közösségi média erejével még több emberhez eljut a üzenet, és így a vendéglátósok munkáját nagyobb tisztelet és elismerés övezi majd.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gróf Széchényi Ferenc leszármazottja a HÍD Televízióban

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!