Roma példakép program közeli eseményei

A Sütni jó! Alapítvány megálmodója,  Galamb Alex érkezik Kastélyosdombóra, hátrányos helyzetű fiatal gyermekekkel találkozni 2024. június 10-én. A cigánysoron felnőtt fiatal élete, küldetéstudata, nemcsak a roma társadalom, hanem minden magyar számára példaértékű lehet.

Célja, hogy jó példát mutasson a szegénységből való kilépésre, elsődlegesen a pék és a cukrász mesterség által, a szakma utánpótlás nevelését is elősegítve, amelyen keresztül, játszva tanítva nyújt lehetőséget a szabadidő hasznos eltöltésére, miközben segíti a hátrányos helyzetű térségekben élő gyerekek jövőképének formálását és növekedésükkel, a munkaerőpiacra történő integrációját is nyomon követi – olvasható az alapítvány cégbíróság által bejegyzett alapító okiratában.
Galamb Alex az Ökumenikus Segélyszervezet Roma példakép program keretén belül érkezik a következő hét elején térségünkbe, és Kastélyosdombó mellett Drávagárdonyban, Zádorban, Rinyaszentkirályon és Pusztakovácsiban mesél életéről és arról, hogy csak a tanulás az egyetlen segítség a  jövő alakításában. A Sütni Jó Alapítvány, célja, hogy jó példát mutasson a szegénységből való kilépésre. Mottója: "Mert Sütni jó! Avagy mindenki jó valamiben csak meg kell találnunk miben."       

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Jubileumi Koncert - 50 éves a Barcsi Városi Fúvószenekar

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!