Saját gyümölcslevet préselnek a bólyiak
Idén újabb helyi kezdeményezés segíti a munkavállalást Bólyban, ahol a már évek óta eredményesen működő fűszerkeverő üzem után pályázati forrásból az elmúlt ősszel indult az új bólyi zöldség- és gyümölcsfeldolgozó, illetőleg sajtkészítő üzem – számolt be róla a bama.hu.
Mindez lehetőséget nyújt nemcsak a helyi tej feldolgozására, hanem arra is, hogy a helyben termett gyümölcsből aszalványt, préselt levet készítsenek a termelők számára. Az első tapasztalatok szerint a bólyiak saját fogyasztásra állítják elő a gyümölcstermékeket, de az üzemben készült portéka jól hasznosítható lesz a helyi közösségi konyhákon is.
2016. január 24.
Műsorajánló
Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!
Gróf Széchényi Ferenc leszármazottja a HÍD Televízióban
Képújság
Legfrissebb hirdetéseink!