Szőlőmag-feldolgozás az új üzlet Villányban
A leve után újabb aranyat érő komponensét dolgozzák fel a szőlőnek a villányi borosgazdák – a térségben egymás után épülnek a szőlőmag-feldolgozó üzemek.
A bama.hu cikkéből kiderül, hogy elsőként a Gere Pincészet lépett, jelenleg a Bock Háznak a feldolgozója készül, de a borvidék több gazdálkodója is tervezi hasonló üzem felépítését. A szőlőmag minőségi, kereskedelmi forgalmat célzó feldolgozása nem olcsó mulatság – egy komplett nagyobb üzem az épülettel, technológiával együtt több mint egy milliárd forintba kerül –, ugyanakkor a végtermék kelendősége biztos megtérüléssel kecsegtet. A szőlőmagból hidegen préselt olajat inkább krémekhez szokták keverni, masszázsolajként serkentő hatással van sejtjeinkre. De emellett süthetünk is vele, ugyanis törkölyös, enyhén fűszeres világa magával ragadó ízhatást adhat ételeinknek, és mellesleg a hőt is jól bírja.
Fotó: vitalhirek.hu
Műsorajánló
Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!
Képújság
Legfrissebb hirdetéseink!