Térkép jelöli hol találunk frissítő pontokat az országban

Pár kattintással elérhető egy olyan országos térkép, ahol az összes közkút, ivókút, csapvíz, forrás vagy refill-lehetőség elérhetőségét lehet ellenőrizni. A Balaton partján Keszthelytől Balatonakarattyáig, északon és délen haladva egyaránt körbeölelik a tavat a frissítési lehetőségek, de a térkép az egész ország területén megmutatja hol vannak ezek a pontok – olvasható a welovebalaton honlapján.

A térkép azért is hasznos, mert közösségi alapon működik, számítógépről, laptopról megnyitva, a számmal jelölt frissítőpontokra húzva az egeret, a behatárolt terület is látható. Ugyanez telefonon tovább közelítve pontosítja a helyszíneket. A térkép oldalán elérhető a letölthető applikáció is, ami sokat segít abban, hogy mindig „kéznél legyen” egy pohár víz.

A közterületeken és az iskolákban, óvodákban elhelyezett kutak és kapuk sokat segítenek a járókelők vagy a gyermekek felfrissülésében. Az elmúlt években ivókutakat Keszthelyen és Siófok több helyszínén, párakapukat pedig Zamárdiban, Balatonalmádiban, Balatonfüreden és Siófokon is telepítettek. A Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. (DRV) minden évben támogatja a településeket, intézményeket azzal, hogy többek között ingyenesen biztosít ivóvizet, kutakat vagy párakapukat.

Keszthelyen a Vízi játékparkban kipróbálható, hogyan keletkezik egy örvény, vagy hogyan működnek a vízimalmok. A Zamárdi és Siófok határában található Vizek háza élményparkban interaktív makett asztalt és mezítlábas tanösvényt is alakítottak ki.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Jubileumi Koncert - 50 éves a Barcsi Városi Fúvószenekar

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!