Túrák, borok, kulturális programok teszik izgalmassá az őszi Balatont

A Médiahajó 2024 rendezvény keretében nyílt meg a Balaton őszi időszaka. Ez nem csak a közéleti és gazdasági szereplők találkozója volt, hanem a Balaton egész éves turizmusának fontosságát is hangsúlyozta. A résztvevők az őszi szezon kezdetéről, a fenntarthatóságról és a régió jövőjéről cseréltek eszmét a Tomaj katamarán fedélzetén.

A Médiahajót annak ötletgazdája, Lengyel János nyitotta meg, aki elmondta: szemléletváltásra van szükség a régióban.
– A paradigmaváltás időszakát éljük, amikor nem a szezonalitás a fontos, hanem a minőség, fenntarthatóság és innováció lesz a kérdés. Az nem elég, hogy közös hajóban üljenek vendégeink, hanem kiemelten fontos, hogy közösen dolgozzanak – tette hozzá. A balatoni őszi szezont megnyitó rendezvényen Pauska Zsolt, a Sonline.hu és a Somogyi Hírlap főszerkesztője köszöntötte a meghívott vendégeket.

– Sikeres szezonon vagyunk túl, ismertette az elmúlt hónapok eredményeit Witzmann Mihály országgyűlési képviselő, a rendezvény társházigazdája. – Bízom benne, hogy egy sikeres őszi szezon elé nézhetünk, hiszen nőtt a hozzánk látogató vendégek száma és úgy látom, hogy a kereslet és a kínálat megtalálta egymást. Ezen a nyáron mindenki a maga pénztárcájának megfelelő szolgáltatást és attrakciót találhatott – olvasható a sokszinuvidek.hu oldalon.

A rendezvény egyik fő támogatója a Visit Balaton 365 Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság volt, amely balatoni őszi szezonnyitóját tartotta a Médiahajón.
– Fontos, hogy ne várjuk ugyanazt a Balatontól ősszel, télen és tavasszal, amit nyáron, mert mást kínál. Ilyenkor kellemes a hőmérséklet túrázásra, kerékpározásra, és jó borok, izgalmas kulturális programok várják a turistákat. A Balaton megannyi élmény-ígéret a turisták számára – mondta Princzinger Péter, a VisitBalaton 365 Nkft. Ügyvezetője, a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány elnöke.
– Egy hajóban ülünk és jó irányba tartunk, tette hozzá Csendes Olivér, a Visit Hungary Nzrt. vezérigazgatója. Megszületett a Balaton márka, megújult a kínálat és az infrastruktúra, amellyel abszolút versenyképesek vagyunk – fogalmazott előadásában a szakember.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Terasz - Horváth Gábor

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!